Daniel Ricciardo blij met nieuwe circuits

alonso sprint imola

Daniel Ricciardo wordt enthousiast van het ontdekken van nieuwe circuits of circuits waar veel aan is verbouwd. Hij doelt hiermee vooral op zijn thuisrace in Melbourne, waar voorafgaand aan het raceweekend ook een aantal aanpassingen aan zijn gedaan. Volgens hem komt het ware talent van de coureurs naar boven op deze circuits. 

Voor coureurs is het belangrijk dat zij nieuwe circuits snel onder de knie hebben. "Bij een nieuwe grand prix, als je er nog niet eerder geweest bent, kun je een nieuwe stad of een nieuw land verkennen, en als coureur probeer je een nieuw circuit uit te pluizen en het sneller door te hebben dan een ander", vertelt hij volgens GPFans. Bij de Grand Prix van Australië was het ook zaak om de baan weer opnieuw te verkennen, omdat er in de afgelopen tijd aardig wat aanpassingen aan het circuit zijn gedaan. 

Ten koste van traditionele circuits

De groei van de populariteit van de Formule 1, zorgt ervoor dat steeds meer landen geïnteresseerd zijn in het organiseren van een grand prix. Dit brengt de traditionele circuits als Silverstone en Spa-Francochamps voor de komende seizoenen in gevaar. Toch lijkt de McLaren-coureur deze races niet te willen missen. "De keerzijde is de Monza's, Spa's of Silverstones, dat zijn circuits waar we ons hele leven al hebben gereden en daar ligt nu eenmaal veel historie. Het is een beetje nostalgisch en sentimenteel om daar te racen. Ik denk dat het voor de thuisfans en het publiek heel speciaal is en dat er waarschijnlijk generaties zijn die naar die races op die locaties zijn gegaan." Er moet dus gezocht worden naar een goede balans tussen traditionele races en nieuwe circuits. 

Miami is de volgende race op de kalender die een nieuwe uitdaging zal zijn voor de coureurs. Deze grand prix zal 8 mei plaatsvinden, maar eerst reist de Formule 1 af naar Italië, waar in Imola de eerste sprintrace van het seizoen gehouden zal worden. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen heeft geen keuze

Lees ook: Jüri Vips: Marko vindt het leuk om coureurs onder druk te zetten

Lees ook: Szafnauer: Renault-motor niet ver achter de beste motor

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden