Szafnauer: Renault-motor niet ver achter de beste motor

18 apr 2022 door Tim Koenders
3639737

Otmar Szafnauer, voormalig teambaas van Aston Martin en nu in dienst van Alpine, denkt dat de Renault-motor minder dan tien pk achterstand heeft op de beste motor. De Franse motorfabrikant heeft in de winter enorme stappen gemaakt volgens de teambaas.

De Ranault-motor stond de afgelopen jaren niet echt bekend om de snelste of meest betrouwbare motor van het Formule 1-veld. Toen Red Bull Racing nog met Renault-motoren reed klaagde Max Verstappen vaak over het vermogen. Mercedes heeft sinds 2014 de te kloppen motor. Ferrari en Honda lijken het vermogen in de laatste jaren ook gevonden te hebben. Renault heeft zich afgelopen winter vooral gefocust op het verschil in vermogen goed te maken. Dit deden ze omdat ze denken je een snelle motor makkelijker betrouwbaar kan maken dan andersom. Volgens Otmar Szafnauer beschikt Alpine op dit moment over een motor die minder dan tien pk tekort komt vergeleken met de snelste motor.  

fernando alonso melbourne vrijdag
Foto: Alpine Media Pool

Betere samenwerking

Volgens Motorsport.com is Otmar Szafnauer enorm te spreken over het werk dat de motorafdeling heeft geleverd. Een groot deel van de achterstand is met één grote upgrade goedgemaakt. “We hebben denk ik een enorme stap gezet op het gebeid van motorvermogen. Vergeleken met de anderen motoren komen we nog tien pk tekort op de snelste maar we staan wel ergens in het midden.” De teambaas van Alpine denkt dat de sterkere motor voor een betere samenwerking binnen het team zal zorgen.

Lees ook: Alpine wil eerlijke entree Volkswagen Groep

Lees ook: Fernando Alonso: "Lastig om Ferrari dit jaar te achterhalen"

Lees ook: Retro: Kampioenen met een slechte start van hun seizoen

18 apr 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen