Fernando Alonso: Lastig om Ferrari dit jaar te achterhalen

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Fernando Alonso verwacht niet dat zijn team, Alpine, het Ferrari dit jaar nog lastig gaat maken. Alpine kan volgens de tweevoudig wereldkampioen een grote stap zetten, maar het Italiaanse team achterhalen zit er niet in, beweert hij.

Het seizoen is nog jong, maar Ferrari maakt tot op heden een prima indruk. Met 104 punten na drie races heeft de Scuderia een groot gat naar naaste achtervolgers Mercedes en Red Bull, die op gepaste afstand staan in het constructeurskampioenschap. Het team van Alpine volgt op de vijfde plaats, maar het Franse team oogde een stuk competitiever in Australië, maar door pech was een podiumplaats niet mogelijk. Alonso denkt dat zijn team nog veel progressie kan boeken, maar Ferrari achterhalen is misschien een brug te ver.

Te optimistisch

"Dat gaat heel moeilijk worden, het is wellicht iets te optimistisch", voorspelt Alonso. "In de eerste twee races waren we in kwalificatietrim ongeveer acht tienden á een seconde te traag. Dat dicht je niet zomaar", tekende de Spanjaard op aan RaceFans.

alonso australie race

Grote stap

Maar het volledig uitsluiten, dat wil de Spanjaard niet. "We zijn net begonnen met deze auto's. Er is dus een kans dat je iets vindt wat een groter invloed heeft dan verwacht en dan kan je een grote stap maken", aldus Alonso.

Lees ook: Esteban Ocon: Piastri snel actief in Formule 1

Lees ook: Retro: Kampioenen met slechte start van seizoen

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen