Esteban Ocon: Piastri snel actief in Formule 1

18 apr 2022 door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Esteban Ocon is ervan overtuigd dat Alpine-reservecoureur Oscar Piastri volgend seizoen een zitje heeft in de Formule 1. "Hij verdient het", stelt de Fransman.

Alpine-junior Piastri brengt 2022 aan de zijlijn door, aangezien er (voorlopig) geen plek is voor hem bij het team van Alpine. De Australiër, die in 2020 kampioen werd in de Formule 3 en vorig jaar kampioen werd in de Formule 2, hoopt dat hij volgend jaar zijn debuut kan maken in de Formule 1. Ocon, die veelvuldig met hem samenwerkt, hoopt dat dat gaat lukken.

Verdiend

"Oscar is echt een fantastische jongen. Hij is nauw betrokken bij het team en heeft een enorme toewijding. Ik weet zeker dat hij snel terug te vinden is in de Formule 1, maar waar weet ik niet. Er komen altijd kansen voor degene die het verdienen en Oscar verdient het. Hij heeft elk juniorenkampioenschap gewonnen en is zeer professioneel. Dus ja, we zien hem snel terug in deze sport", vertelt Ocon aan Motorsport Week.

oscar piastri alpine

Uitleen

Mocht er geen plaats zijn bij het team van Alpine, dan is het Franse merk bereid om de Australiër uit te lenen, zo verklapte Laurent Rossi, de ceo van het team. "Dat behoort zeker tot de mogelijkheden", liet Rossi weten aan Motorsport.com.

Lees ook: Alpine kijkt naar uitleendeal Piastri voor 2023

Lees ook: Alpine neemt updates mee naar Imola

Lees ook: Romain Grosjean over mentaliteit Red Bull en Mercedes

18 apr 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen