Alpine kijkt naar uitleendeal Piastri voor 2023

door Zus Veldkamp
Header liveblog 1 Bahrein

Alpine is bereid om reservecoureur Oscar Piastri uit te lenen in 2023. De talentvolle coureur, die vorig jaar kampioen werd naar de Formule 2, verdient volgens het team volgend jaar een zitje bij één van de tien teams. Dit laat Alpine weten aan Motorsport.com.

Piastri wist voor dit seizoen geen stoeltje te bemachtigen door meerdere factoren, maar verdient volgens zijn huidige team, waar hij reservecoureur is, een stoeltje voor volgend jaar. Alpine beschrijft hem als groot talent en het team wil hem daarom ergens onderbrengen, maar dat lijkt niet al te makkelijk. "Kijken naar een uitleendeal zou voor ons zeker tot de mogelijkheden behoren", aldus de Alpine F1-ceo Laurent Rossi.

Verlengen Fernando Alonso

Fernando Alonso heeft in Australië laten weten zeker nog wel twee á drie jaar door te willen gaan. Dit en het lopende contract van Esteban Ocon tot 2024 helpt niet mee voor Piastri, die al meerdere malen heeft aangegeven te willen racen volgend jaar. "Het is normaal dat Fernando al vooruit aan het kijken is en dat hij langer door wil. Als ik hem was en ook nog zo goed zou rijden, zou ik ook langer doorgaan", vertelt Rossi. volgens de ceo is het nog te vroeg om te kijken hoe het team er volgend jaar uit ziet en wie er bij andere teams zit. Dat er een plek komt voor Piastri is een kwestie van tijd. "Het is geen vraag of maar wanneer Oscar in de Formule 1 komt. Hij zal er door ons traject in ieder geval klaar voor zijn en dat vind ik het allerbelangrijkste."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Banden met Alpine behouden

Als Piastri uitgeleend gaat worden aan een ander team binnen de Formule 1 is het wel een cruciale voorwaarde dat de banden met Alpine behouden blijven. "We moeten reëel blijven en het uitlenen van Oscar is één van de reële scenario's. Cruciale voorwaarde is wel dat de banden met Alpine niet worden doorgesneden", aldus Rossi. Hij ziet Piastri in de toekomst zeker voor Alpine rijden en wil met hem naar het hoogst haalbare. "Het ideale scenario is dat Oscar uiteindelijk races en kampioenschappen met ons wint, we gaan er alles aan doen om dat te bereiken."

Lees ook: Pierre Gasly: klassieke races moeten op de kalender blijven

Lees ook: Mike Krack verdedigt Vettel na Australische crashes

Lees ook: Toto Wolff: Test met Romain Grosjean gaat plaatsvinden

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen