Mike Krack verdedigt Vettel na Australische crashes

3639737

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft verzachtende woorden voor Sebastian Vettel, die afgelopen weekend in Australië twee keer zijn Aston Martin in de muur parkeerde. De Luxemburger sprak tegenover Auto, Motor und Sport over het weekend vol problemen van de Duitser.

"Het is niet normaal dat een coureur van zijn kaliber zo vaak naast de baan raakt tijdens een raceweekend. Zeker niet op een baan waar hij vaak geracet heeft en zelfs overwinningen geboekt heeft. Het heeft niks ook niks te maken met het feit dat Vettel de eerste paar races aan de kant stond (met een COVID-besmetting red.). Het daarop afschuiven is te makkelijk. Het lag meer aan de engineers", zei Krack over de oorzaak van het zware weekend van Vettel in Albert Park.

Potentieel

Ondanks dat de Aston Martin's als enige nog zonder punten zijn, is Krack positief over het ontwikkelingspotentieel van de wagen. "We weten dat we een wagen hebben met een hoog potentieel, maar het komt er nu niet helemaal uit. We hebben zowel in de aerodynamica als in het gewicht wat problemen. Het gewicht hebben we aangepakt, de aerodynamica ligt wat ingewikkelder. Op de aerodynamica moeten we ons nu gaan focussen. Als we dat geregeld hebben dan komt het goed. Vooraf wist ik dat het in het begin lastig zou worden, het wordt een seizoen van de lange adem."

Mike Krack portretfoto 2022

Porpoising

Net als veel concurrende teams, heeft Aston Martin te kampen met porpoising, ook wel het stuiteren van de wagen. Volgens Krack liggen daar ook problemen in de ontwikkeling van de aerodynamica. "We hebben erg veel last van het stuiteren van de auto. Het lijkt erop dat we daardoor tegen een muur aanlopen in de ontwikkeling van de wagen. Dat frustreert ons enorm in het vinden van de oplossing in de aerodynamica", vertelde Krack.

Lees ook: Frédéric Vasseur: Valterri Bottas levert geweldig werk

Lees ook: Lewis Hamilton erg tevreden met George Russell

Lees ook: Carlos Sainz over GP Australië: Plots draaide alles om

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden