Lewis Hamilton erg tevreden met George Russell

3639737

George Russell krijgt veel lof van zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die nu tweede staat in het kampioenschap na zijn eerste podiumplaats als Mercedes-coureur in Australië. "Hij doet het geweldig", stelt Hamilton. 

Hamilton is erg tevreden met de behaalde resultaten van zijn nieuwe teamgenoot. Met een derde plek en twee top 10 finishes in de afgelopen drie races staat Russell nu tweede in de stand van het kampioenschap. "Het is ongeloofelijk, hij doet het geweldig. Hij heeft drie solide races gereden", tekende de zevenvoudig wereldkampioen op aan F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Minder dominant

Ondanks de goede resultaten van Russell heeft Mercedes niet de dominantie die ze vorig jaar hadden. Hamilton blijft positief, ondanks zijn mindere resultaten. "Ik blijf optimistisch, want we hebben nog 20 races te gaan. Als je realistisch kijkt naar hoe onze sport in elkaar steekt, ontwikkelen de top teams zich op hetzelfde tempo en snelheid", vertelt de Brit. Of dat ook zo is met de nieuwe auto's valt volgens Hamilton nog maar te zien. "Ik ben hoopvol dat we mee kunnen vechten binnenkort, maar met elke verbetering die we maken met de auto zetten Red Bull en Ferrari een stap meer. Het gat is nu nog erg groot, maar er is nog een lange weg te gaan."

Positief blijven

Voor het team is er nog veel werk aan de winkel als ze bij willen blijven met Red Bull en Ferrari. "We hebben iedereen nodig voor verbeteringen, daarom hebben we veel online overleggen met de mannen in de windtunnel, van de aerodynamica en eigenlijk alle vlakken", volgens Hamilton. Er valt nog veel te behalen in de komende races qua verbeteringen en voorbereidingen. "Als team moeten we positief blijven en elkaar blijven aanmoedigen. We houden de energie hoog en ik zal veel tijd besteden in de simulator voor de volgende race", besluit de Brit.

Lees ook: Frédéric Vasseur: Valtteri Bottas levert geweldig werk

Lees ook: Franz Tost: Fysieke ontwikkeling Tsunoda duidelijk zichtbaar

Lees ook: Romain Grosjean over mentaliteit Red Bull en Mercedes

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden