Romain Grosjean over mentaliteit Red Bull en Mercedes

alonso sprint imola

Mercedes en Red Bull mogen dan niet meer als enige topteams bovenaan staan, de subtiele woordenwisselingen via de media gaan ook dit jaar weer door. Zo staan de teams lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de 'ideale auto', zo merkt ook voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean op. 

Op het gebied van snelheid van de auto lijkt het alsof Red Bull als enige team Ferrari bij kan houden. Maar zolang de auto de eindstreep niet haalt, blijft Ferrari in het kampioenschap aan de leiding. Mercedes is er wel duidelijk over: volgens het team heb je niets aan een snelle auto die het einde niet haalt. Al heeft Mercedes zelf ook niet de beste seizoensstart, want enkel dankzij de uitvalbeurten van de concurrent heeft het team twee keer op het podium gestaan. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Motorsport.com (@motorsportcom)

Snel én betrouwbaar

Grosjean ziet een groot verschil in mentaliteit tussen beide teams. "Het is leuk om de verschillende mentaliteiten te zien en ik denk dat ze allebei gelijk hebben", zo laat hij weten via zijn eigen YouTube-kanaal. Maar daarnaast merkt hij ook dat beide auto's nog niet optimaal zijn: "Idealiter heb je echter een snelle auto die ook betrouwbaar is." En op dit moment lijkt Ferrari het enige team dat dat voor elkaar heeft weten te krijgen.

Ferrari vroeg begonnen

Volgens Grosjean komt het huidige succes van Ferrari niet zomaar uit de lucht vallen. Hij denkt dat het kampioenschap van 2021 hier ook een grote rol in heeft gespeeld, omdat Ferrari in dat seizoen de focus al vroeg op de nieuwe reglementen heeft gelegd: "Je moet niet vergeten dat Red Bull en Mercedes tot het einde van 2021 vochten om het wereldkampioenschap, terwijl Ferrari al heel vroeg in het seizoen 2021 begon aan de ontwikkeling van de nieuwe auto. Die luxe hadden Red Bull en Mercedes niet, waardoor alle beschikbare bronnen naar de strijd om de wereldtitel gingen. Anderzijds maakte Ferrari de keuze om in te zetten op 2022 en dat betaalt zich momenteel uit, want zij hebben de beste auto."

Lees ook: Inwoners Miami spannen rechtszaak aan tegen Grand Prix

Lees ook: Mogelijke oplossing tegen porpoising gevonden

Lees ook: Eddie Irvine over Verstappen: Niemand is sneller maar hij maakt veel fouten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden