Inwoners Miami spannen rechtszaak aan tegen Grand Prix

door Bas Leesberg
Header liveblog 1 Bahrein

Een groep inwoners van Miami spant een rechtszaak aan tegen de komende Formule 1-race in The Magic City. Zij willen de race annuleren omdat er teveel lawaai bij komt kijken volgens de burgers.

In 2019, toen het plan voor het eerst vorm kreeg om te racen in de straten van Miami, kreeg de organisatie al te maken met prostenten. Het bedrijfsleven en omwonenden waren het niet eens met de GP-organisatie. Ook nu zijn het inwoners van Miami Gardens, de buitenwijk waar het evenement plaatsvindt, die een stokje proberen te steken voor de race.

Volgens de lokale bevolking zou de race zorgen voor teveel lawaai en daarmee een ''ernstige verstoring en fysieke schade'' zo meldt Front Office Sports. Zij baseren hun standpunt op bevindingen van een ingenieursbureau dat onderzoek heeft gedaan. Hieruit bleek dat er geluidniveaus tot 97 decibel geproduceerd worden.

Contract

Bij die ene race zal het niet blijven. De Formule 1 heeft op dit moment een contract met de organisator van de Grand Prix van tien opeenvolgende jaren. Dit weerhoudt de inwoners er niet van om er alles aan te doen de race te cancelen. Advocaten van het Hard Rock Stadium -waar de race vlak langs zal worden verreden- en van Miami Gardens zeggen dat de rechter niet mag beslissen of er een speciale evenementenvergunning wordt vergeven voordat de stad dat bepaalt.

Vooralsnog staat de Grand Prix van Miami nog gewoon gepland voor het weekend van 6 tot 8 mei.

Lees ook: Mattia Binotto: ''Er komen geweldige gevechten aan in de komende races''

Lees ook: Sergio Pérez: ''Drie uitvalbeurten zijn zeker zorgwekkend''

Lees ook: Lewis Hamilton vereert om Braziliaans ereburger te zijn

 

door Bas Leesberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden