Lewis Hamilton vereert om Braziliaans ereburger te zijn

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Lewis Hamilton voelt zich vereerd om mogelijk een Braziliaans ereburger te worden. Momenteel ligt er een wetsvoorstel bij het parlement in Brazilië om de zevenvoudig wereldkampioen ereburger te maken. Hamilton grapt dat hij al op zijn paspoort wacht. 

Er moet nog gestemd worden op het wetsvoorstel die door André Figueiredo werd voorgedragen. Figueiredo stelde het voor na de overwinning van Hamilton tijdens de Grand Prix van Brazilië waarbij de Brit op het podium de Braziliaanse vlag droeg. Op zijn sociale media reageert Hamilton dat hij zich vereert voelt. 

Liefde voor Brazilië

Hamilton is in São Paulo voor een bijeenkomst met onder andere Barack Obama. In zijn toespraak lacht hij dat hij al op zijn paspoort wacht. Hij wil dan ook meer tijd doorbrengen in het land en suggereert dat hij misschien voor kerst of nieuwjaar wil komen. 

Hamilton's liefde voor Brazilië is niet geheel onbekend. In Brazilië won hij zijn eerste kampioenschap in 2008 en Ayrton Senna behoort tot zijn idolen. De vlag op het podium na zijn overwinning afgelopen seizoen en de vlag op zijn helm die hij speciaal had ontworpen voor de grand prix waren van hem ook een indicatie voor zijn liefde voor het land. Het wetsvoorstel heeft in ieder geval al steun van politicus Ciro Gomes. 

Lees ook: FIA: Safety Car is voor de veiligheid niet om snel te gaan

Lees ook: F1 aan Tafel: Schumacher beter dan Stroll en Latifi

Lees ook: Testdagen ELMS achter de rug voor Bent Viscaal

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden