Testdagen ELMS achter de rug voor Bent Viscaal

door Anouk Ros
10-saturday-monza

De testdagen zitten erop voor Bent Viscaal en daar heeft hij een goed gevoel aan overgehouden. Viscaal zal dit seizoen te zien zijn in de European Le Mans Series. Samen met teamgenoot Sophia Floersch is hij zondag voor het eerst in actie te zien.

Dit is de eerste keer dat Viscaal niet individueel, maar in een duo zal racen. Samen met de Duitse Floersch zal hij een team vormen. Viscaal maakt zijn ELMS-debuut tijdens de 4 uur van Le Castellet, die komend weekend plaats zal vinden. Nu de testdagen achter de rug zijn, heeft Viscaal nog meer zin om het seizoen af te trappen: "Ik sta te popelen!"

Foto: Bent Viscaal PR

Testdagen 

De testdagen hebben plaatsgevonden op hetzelfde circuit als waar de eerste race zich zal afspelen. De testdagen zagen er voor het team Algarve Pro Racing over het algemeen goed uit, al leek het de tweede dag niet helemaal mee te zitten. "Vooral de eerste dag was erg positief. Natuurlijk is het even wennen als je eenzitters gewend bent, er is namelijk ontzettend veel verkeer op de baan." Met dit verkeer heeft hij het over de 41 andere auto's op de baan. "De tweede dag was ietsje minder voor ons, omdat we een klein probleempje hadden met de afstelling", zo gaat de Nederlander verder. "Daarom hebben we op dinsdag weinig racesimulaties kunnen doen. Gelukkig hebben we het probleem tegen het einde van de sessie opgelost, waardoor we bij het vallen van de vlag nog een competitieve tijd reden en er een goed gevoel aan overhielden."

Eerste race

"Ik heb ontzettend veel zin in het weekend, ik kan niet wachten om te ervaren hoe zo’n ELMS-evenement wordt opgebouwd. De LMP2-bolide van Algarve Pro Racing is fantastisch. We zijn inmiddels twee dagen verder, maar ik heb nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht. Deze wagen gaat zo ontzettend hard!", zo sluit Viscaal af.

De eerste race van het seizoen vindt zondag 17 maart plaats op het Circuit Paul Ricard. 

Lees ook: Haas wijst verzoek af om sponsorgeld Uralkali terug te betalen

Lees ook: Motorkoeling Mercedes op limiet door hoge temperaturen

Lees ook: Coulthard krijgt Schumacher-flashbacks door Leclerc

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden