Coulthard krijgt Schumacher-flashbacks door Leclerc

3639737

De huidige dominantie van Charles Leclerc doet David Coulthard denken aan de tijd van Michael Schumacher. De voormalig Formule 1-coureur had "koude rillingen" tijdens het zien van de overwinning van de Monegask op het circuit van Albert Park. Ook is hij te spreken over de teambaas van Ferrari, het team waar Leclerc voor rijdt. 

Coulthard racete tegelijk met Schumacher in de Formule 1 en maakte de prestaties van Schumacher dus van dichtbij mee. Hij durft daarom wel te zeggen dat de prestaties van Leclerc hem erg doen denken aan Schumacher in de Ferrari. "Ik kreeg er een beetje koude rillingen van, een flashback naar de tijd waarin Michael (Schumacher red.) dominant was in de Ferrari. Al mijn angsten kwamen terug", zo vertelt hij bij Channel 4

Vol lof over Ferrari-teambaas

En met de ervaring die hij heeft weet Coulthard ook dat het werk van de teambaas belangrijk is voor de opbouw van het team. Hij spreekt daarom ook lovend over Mattia Binotto: "Ferrari heeft hard gewerkt en wat is Mattia Binotto een koel karakter geweest onder alle druk die er de afgelopen twee jaar was vanwege het gebrek aan prestaties. Leclercs rit was dominant, hij liet een heel indrukwekkend staaltje zien."

mattia binotto melbourne

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Binotto zag team niet vooraan

Zo'n goede start als het team dit seizoen heeft, had Binotto nooit verwacht: "Ik ben absoluut verrast. Ik denk dat we hard hebben gewerkt en we hebben veel prioriteit gegeven aan 2022. Ik wist dat dit een geweldig team was, en toch hebben we onszelf verbeterd ten opzichte van de vorige seizoenen." Ook geeft Binotto aan dat er nog van alles kan gebeuren, omdat de teams zo dicht bij elkaar liggen: "We wisten dat we een competitieve auto hadden, maar ik verwachtte absoluut niet zo’n goede start van het seizoen. Het zou denk ik niet eerlijk zijn om dat te denken. Maar ik geloofde dat het verschil tussen ons en de anderen heel klein zou zijn en dat hebben de afgelopen races wel bevestigd. Het wordt in de komende races zeker een geweldig gevecht."

Lees ook: Jost Capito: Zo vroeg punten pakken enorme opluchting

Lees ook: Schades in Melbourne mogelijk probleem voor ontwikkeling bij Aston Martin

Lees ook: Slechte kwalificatie gaf vertekend beeld van racepace Alfa Romeo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen