Jost Capito: Zo vroeg punten pakken enorme opluchting

13 apr 2022 door Tim Koenders
10-saturday-monza

Jost Capito, teambaas van Williams, is enorm opgelucht nadat Albon het eerste punt van het seizoen behaalde. Het seizoen gaat nog niet zoals gehoopt voor Williams en dus zijn punten extra belangrijk. Capito geeft aan dat het ook in Australië erg lastig was.

Williams leek de laatste jaren de weg naar boven gevonden te hebben maar de reglementswijziging van 2022 kwam op het verkeerde moment. Het team kent geen gemakkelijke start van het seizoen. Tijdens het openingsweekend in Bahrein kwam het team niet verder dan een dertiende en een zestiende plaats. Het derde weekend werd verreden in Australië en Williams leek niet op weg naar een goed resultaat.

Eerste punt

Williams begon het weekend op Albert Park met een valse start. Tijdens de kwalificatie crashte Nicholas Latifi met landgenoot Lance Stroll en Alexander Albon werd gediskwalificeerd omdat hij te weinig brandstof aan boord had. Albon startte de race als laatste maar wist toch nog een punt te pakken door een gewaagde strategie. De Thai begon op de harde band en kwam in de laatste ronde pas naar binnen voor nieuw rubber. Teambaas Jost Capito is erg opgelucht dat het team vroeg in het seizoen een punt heeft gepakt.

Blijven strijden

“Natuurlijk is dit een opluchting voor het team. We hebben een moeilijke start van het seizoen achter de rug en in Australië zag het er op zaterdag ook niet veelbelovend uit.” Dat liet de teambaas weten tegenover Motorsport.com. “Het mooie aan racen is dat op zondag alles kan gebeuren. Wanneer je als team blijft pushen, gemotiveerd blijft en het team in zichzelf laat geloven in moeilijke tijden kan het geluk veranderen. Het moet af en toe eerst slechter gaan voordat het beter wordt.”

Lees ook: Slechte kwalificatie gaf vertekend beeld van racepace Alfa Romeo

Lees ook: Olav Mol legt P10 van Alexander Albon uit

Lees ook: Laurent Rossi omschrijft intensieve rol van Piastri bij team

13 apr 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen