Slechte kwalificatie gaf vertekend beeld van racepace Alfa Romeo

3639737

De slechte kwalificatie van de Alfa Romeo-coureurs in Melbourne gaf een vertekend beeld van de racepace die in de auto zit. Dat zegt Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo. Volgens de Fransman zit het met de snelheid van de C42 in de race wel goed.

Alfa Romeo kwam tijdens de eerst race in Bahrein prima uit de startblokken en wist direct met beide auto's in de punten te finishen, voor het eerst sinds Imola 2020. Tijdens de kwalificatie in Australië moesten Valtteri Bottas en Guanyu Zhou echter in Q2 al afhaken. Vasseur zag zijn coureurs in Melbourne vertrekken vanaf plek twaalf en veertien. Bottas werd achtste in de race en teamgenoot Zhou eindigde maar net buiten de punten. Volgens Vasseur zit het dus met de snelheid wel goed. "We hebben Q2 verpest, want Q1 was erg goed. Toen stonden we P6 en de racepace was geweldig", zegt Vasseur tegen Autosport.

Efficiënter worden

Volgens Vasseur is het belangrijk dat zijn team efficiënter wordt in de kwalificatie. Zo kunnen ze de race vanaf een betere positie starten en kan hun raceweekend er ineens heel anders uitzien. Op het Albert Park Circuit verloor Bottas behoorlijk wat tijd in het gevecht met Lance Stroll. De Fin werd uiteindelijk achtste en haalde hiermee kostbare punten binnen voor Alfa Romeo. Het Zwitserse team staat momenteel zesde bij de constructeurs.

Vertrouwen

Alfa Romeo had voorafgaand aan het weekend twijfels over hoe de C42 voor de dag zou komen in Melbourne, maar het team put vertrouwen uit de resultaten. "Ik heb ook meer vertrouwen in de komende paar races, zeker omdat er ook goede updates aankomen", sluit Vasseur af.

Lees ook: Olav Mol legt P10 van Alexander Albon uit

Lees ook: Kevin Magnussen: Niet meer bang om F1 te verliezen

Lees ook: Toto Wolff: Goed gevoel na Melbourne

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden