Toto Wolff: Goed gevoel na Melbourne

13 apr 2022 door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Volgens Toto Wolff is Mercedes beter uit het raceweekend in Australië gekomen dan dat ze er arriveerden. De teambaas van Mercedes zag zijn beide coureurs op uitzonderlijk hoog niveau presteren, vertelt hij tegen F1.com. Ook prijst hij zijn team voor hun doorzettingsvermogen.

Volgens Wolff zit zijn team qua snelheid nog niet in de buurt van Ferrari en Red Bull, maar worden er in elk geval stappen in de juiste richting gemaakt. “We hebben veel geleerd en data verzameld. En we hebben weer wat punten binnen gehaald.” De Oostenrijker zag zijn coureurs in Melbourne boven het materiaal uitstijgen. Wolff wil de situatie optimistisch bekijken, maar realiseert zich ook dat ze een inhaalslag te maken hebben ten opzichte van andere teams. Naar verwachting zal de Duitse renstal een grote update meenemen naar een van de aankomende races in Imola of Miami.

Trots

Wolff is vooral trots op zijn team, dat het hoofd niet laat hangen na een moeizame start van het seizoen. “De mindset en het doorzettingsvermogen van het hele team stemt me optimistisch”, zegt Wolff. Ook prijst hij de samenwerking van George Russell en Lewis Hamilton. “Zij zorgen ervoor dat iedereen, in de fabriek en langs de baan, zijn uiterste best doet om het gat qua performance te dichten.” Mercedes staat momenteel tweede in het constructeurskampioenschap, mede dankzij uitvalbeurten van de Red Bull-coureurs.

Lees ook: F1 aan Tafel: Crash niet helemaal Stroll’s schuld

Lees ook: Geruchten Monaco ontkent: ik garandeer dat de GP doorgaat

Lees ook: Pirelli verrast door bandenstrategie Albon: Hadden niet verwacht dat dit zou werken

13 apr 2022 door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen