F1 aan Tafel: Crash niet helemaal Stroll’s schuld

3639737

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de opmerkelijke crash van Lance Stroll en Nicholas Latifi in de kwalificatie. Stroll werd daarvan als schuldige bevonden door de FIA, maar teambaas Frans Verschuur en commentator Olav Mol vinden het eigenlijk onterecht. Mediareporter Jack Plooij wil daar niets van weten: “Stroll moet beter in zijn spiegels kijken!”

Verschuur vindt het moeilijk om te beoordelen of Stroll echt de schuldige was in de crash. Hij vindt namelijk dat Latifi niet op dat punt had moeten inhalen, zeker nadat hij Stroll voor had laten gaan. Hij vindt dat de Aston Martin-coureur daardoor nooit had verwacht dat de Williams terug zou komen.

Volgens Mol is het een vrij logisch argument waarom Stroll niet honderd procent fout zat. Latifi laat hem voorbij gaan, maar denkt nog geen driehonderd meter later dat de Aston Martin te langzaam gaat. Daardoor wil hij inhalen op een enorm raar punt: in een bocht met een knik naar rechts. De Williams is op dat punt voor Stroll uit beeld. “Dan is het nog steeds niet goed dat Stroll niets gezien heeft, maar het is een begrijpelijke fout,” aldus Mol.

Stomme fout

Zowel Plooij als presentator Mattie Valk zijn nog niet overtuigd dat Stroll niet helemaal fout zat. Mol benadrukt dat Latifi bijna stil heeft gestaan om de Aston Martin voorbij te laten. Het is niet het geval geweest dat Stroll bijzondere manoeuvres moest uitvoeren zodat hij aan Latifi voorbij kon. Het is logisch dat Stroll denkt dat Latifi niet meer in zijn hoek zit omdat hij hem voor heeft laten gaan: “En al helemaal niet in dat rare knikje, nog geen driehonderd meter verder. Stom, super stom.”

Lees ook: Pirelli verrast door bandenstrategie Albon: Hadden niet verwacht dat dit zou werken

Lees ook: Racelicentie van Russische coureur na vermoedelijke nazigroet ingetrokken

Lees ook: Max Verstappen komt met eigen raceteam

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen