Max Verstappen komt met eigen raceteam

12 apr 2022 door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Max Verstappen en Red Bull zijn een eigen race-initiatief begonnen. Met Verstappen.com Racing zal de Nederlandse coureur in samenwerking met het energiedrank-bedrijf de virtuele en de echte racewereld samenbrengen. Team Redline, Jos Verstappen en Thierry Vermeulen zijn ook onderdeel van deze samenwerking.

Team Redline, wat bij veel simracers al bekend is zal Verstappen.com Racing vertegenwoordigen. Met dat team heeft Verstappen al vele successen geboekt in virtuele langeafstandsraces in iRacing en de Virtual Le Mans Series.

Niet alleen in de virtuele wereld, ook in de echte wereld zal Verstappen.com Racing in actie komen. Vader Jos gaat deelnemen aan het Belgian Rally Championship en zal dat onder de vlag van Verstappen.com Racing doen. Daarnaast debuteert Thierry Vermeulen, zoon van Verstappens manager Raymond, in het ADAC GT Masters-kampioenschap namens het gloednieuwe Verstappen-team. Op die auto’s zullen zowel virtueel als in het echt de logo’s van Verstappen.com Racing en Red Bull, dat dit initiatief ondersteunt, zichtbaar zijn.

Passie

“Racen is altijd mijn grootste passie geweest, vanaf het moment dat ik voor het eerst in een kart stapte tot op de dag van vandaag”, zegt Verstappen. “Naast mijn eigen Formule 1-carrière is racen waar ik het grootste deel van mijn vrije tijd aan besteed."

“Ik vind het echt mooi dat ik met het Verstappen.com Racing team de passie voor het racen kan delen met coureurs en teams waar ik me nauw mee verbonden voel”, vervolgt de regerend wereldkampioen. “Naast het plezier dat het mij brengt, kan ik ook mijn racekennis met hen delen, wat hopelijk iedereen helpt om zichzelf te verbeteren.”

Trots

“Nadat ik eerder dit jaar overeenstemming bereikte over een jarenlange verbintenis met Red Bull Racing, ben ik erg blij dat ik nog vele jaren deel mag uitmaken van de Red Bull-familie. De nauwe samenwerking met de fabrikant Red Bull komt ook tot uiting in het feit dat zij het Verstappen.com Racing team de komende jaren ondersteunen, waar ik erg trots op ben. Ik kan niet wachten om van start te gaan en voluit te blijven pushen”, besluit Verstappen.

Lees ook: Lewis Hamilton wil veranderingen aan auto zien

Lees ook: Villa Nikita Mazepin in beslag genomen

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is machteloos

12 apr 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen