F1 aan Tafel: Max is machteloos

door Jacobine van den Berg
3639737

Kan Max Verstappen de titel vergeten na twee uitvalbeurten in drie races? Charles Leclerc staat inmiddels op ruime afstand met 46 punten voorsprong. De race in Melbourne wordt besproken en er wordt ook vooruitgekeken naar Imola. Wat vast staat is dat er werk aan de winkel is voor Red Bull Racing. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio

Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

 

'Ferrari niet de beste auto'

Zo is Olav Mol, de Grand Prix Radio-commentator te gast. Mol is van mening dat Ferrari in de race de beste auto heeft maar het op basis van totaal gereden raceronden tot nu toe Mercedes is. "Ferrari heeft niet de beste auto, er wordt namelijk met maar één van de twee auto's gewonnen."

Lance Stroll 

Ook aangeschoven is Jack Plooij, co-host en mediareporter bij Grand Prix Radio. De situatie rondom Stroll wordt besproken door de mannen aan tafel. Ze zijn het ermee eens dat hij en zijn mede-Canadees Nicholas Latifi de twee slechtste coureurs zijn van het veld. Zijn houding lijkt het grootste probleem. Presentator Mattie Valk kaart aan dat het wellicht door zijn vader zou kunnen komen. Plooij vertelt hoe Stroll overkwam in de paddock: "Als je Stroll rond ziet bewegen in de paddock denkt hij dat hij God himself is, en hoe volledig nonchalant hij is naar die vragen toe."

Mechanische sport

Uiteraard mag Frans Verschuur, de vaste waarde van de podcast niet ontbreken. De enige Nederlandse teambaas die een Verstappen kampioen maakte zegt over het uitvallen van Verstappen dat het een mechanische sport blijft. "Het blijkt maar weer dat dat ook kan gebeuren, het is nog te vroeg om conclusies te trekken, het zal zwaar worden voor Red Bull Racing, hopelijk krijgen ze de tijd."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden