Villa Nikita Mazepin in beslag genomen

11 apr 2022 door Tim Koenders
3639737

De Italiaanse politie heeft de villa van Nikita Mazepin en zijn vader Dmitri in beslag genomen. De villa, die in het noorden van Sardinië staat, zou een waarde hebben van meer dan honderd miljoen euro.

Het leven van Nikita Mazepin staat sinds de inval van Rusland in Oekraïne helemaal op zijn kop. Waar hij begin van het jaar nog zijn tweede seizoen in de Formule 1 tegemoet ging kreeg hij met de ene na de andere tegenslag te maken. In eerste instantie leek Nikita Mazepin in de Formule 1 te mogen blijven. Haas moest wel verder zonder de sponsoring van Uralkali, het bedrijf van Dmitri Mazepin. Wanneer Nikita Mazepin aan verschillende voorwaarden zou voldoen zou hij van de FIA mogen blijven. Toch besloot Haas de Rus niet te behouden. Nikita Mazepin kon zijn spullen pakken en werd vervangen door Kevin Magnussen. 

Nikita Mazepin op de donderdag tijdens testdagen Barcelona 2022
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Europese sancties

Sinds de oorlog in Oekraïne zijn veel Europese landen met sancties gekomen. Zo geldt er bijvoorbeeld een exportverbod. Daarnaast zijn veel landen ook bezig met het in beslag nemen van Russische jachten en villa’s. Ook de villa in het noorden van Sardinië van Nikita en Dimitri Mazepin is in beslag genomen door de Italiaanse politie. De namen van de beide Russen staan namelijk ook op de santielijst van de Europese Unie vanwege de nauwe contacten met Vladimir Poetin.

Lees ook: Toto Wolff: "Michael Masi werd gevaar voor de sport"

Lees ook: Max Verstappen ontevreden over trage Aston Martin Safety Car

Lees ook: Helmut Marko: "Kan even duren voordat het beter gaat"

11 apr 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen