Helmut Marko: Kan even duren voordat het beter gaat

11 apr 2022 door Patrick Wuite
3639737

Het was een teleurstellend weekend voor Red Bull in Australië. Max Verstappen viel uit en Sergio Perez werd tweede op grote achterstand van Charles Leclerc. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko voorspelt dat het even kan duren voordat Red Bull alle problemen heeft opgelost.

In de kwalificatie konden Max Verstappen en Sergio Perez Ferrari-coureur Charles Leclerc nog aardig bijbenen, maar in de race was Red Bull vrij kansloos ten opzichte van de superieure snelheid van de Ferrari. Leclerc kon vrij eenvoudig weg rijden bij Verstappen en nadat de Nederlander uitviel kon hij 'rustig' naar de eindstreep rijden. Sergio Perez eindigde de wedstrijd als tweede op ruim 20 seconden van de Monegask. Volgens Helmut Marko kan het even gaan duren voordat Red Bull alle problemen heeft opgelost en het gevecht met Ferrari aan kan gaan.

"Het is niet alleen de betrouwbaarheid, maar ook is de auto gewoon te zwaar", vertelt de Oostenrijker aan SKY Deutschland. "En ook waren we verrast hoe snel Ferrari hier was. Er komen moeilijke tijden aan", voorspelt de adviseur van Red Bull.

SI202204100297_hires_jpeg_24bit_rgb

Titel

Ondertussen heeft Max Verstappen er geen vertrouwen meer in dat hij zijn titel succesvol kan verdedigen. "Het gat is al gewoon te groot. Het is nog een lang seizoen, maar zo heb ik een race of 45 nodig om het gat te dichten", tekende hij op aan De Telegraaf.

Lees ook: Charles Leclerc domineert in Melbourne

Lees ook: Max Verstappen: Kampioenschap wordt een grote opgave

Lees ook: Mattia Binotto uitzinnig van vreugde na GP Australië

 

11 apr 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen