Charles Leclerc: Overwinning mogelijk door deze auto

door Frederique van Grinsven
Header liveblog 1 Bahrein

Charles Leclerc heeft op dominante wijze de Grand Prix van Australië gewonnen. Zelfs met twee safety cars en een virtual safety car was het Leclerc die als eerste over de finish kwam. Daarnaast had hij een voorsprong van ruim 20 seconden op Sergio Pérez die op P2 eindigde. "Wat een auto vandaag. Ik zelf heb een goed weekend gehad, maar het was niet mogelijk zonder deze auto." laat de Monegask na afloop weten.

Het was een masterclass in een Formule 1-race naar je hand zetten. "Het was de eerste keer dat we het gat zo onder controle konden houden. Onze racepace was sterk, banden voelden goed van begin tot eind,. Ik ben gewoon zo blij." zegt Leclerc.

Grand Slam

Leclerc pakt met de overwinning zijn eerste Grand Slam van zijn carrière; op zaterdag pole, snelste lap en elke ronde aan de leiding. Het is de eerste Grand Slam voor Ferrari sinds Fernano Alonso voor het team reed in 2010.

De enige coureur die Leclerc kon uitdagen voor de leiding was Max Verstappen, die een kans kreeg tijdens de restart na de tweede safety car. Zo geeft ook Leclerc toe, "Ik had understeer in de laatste bocht, en dacht dat het moeilijk zou worden om P1 te behouden. Het is gelukt en na de eerste paar bochten kwam de grip en pace weer terug". In ronde 39 moest Verstappen echter zijn Red Bull aan de kant zetten na een mechanische problemen.

Sainz valt snel uit

Aan de andere kant van de garage van Ferrari is het een moeilijk weekend gebleken. Carlos Sainz belandt in ronde 3 al in het zand, wat de eerste safety car op de baan brengt. Voor het kampioenschap brengt het nog niet veel schade teweeg, Ferrari leidt met 104 punten. 

Charles Leclerc GP Australië 2022

Foto: Ferrari

Ferrari lijkt dus meer en meer de favoriet te worden voor de titel. "Dit is pas de derde race, dus is het moeilijk om na te denken over het kampioenschap." laat Leclerc weten. "Maar we hebben een sterke auto, betrouwbaar ook. Ik hoop dat het aanhoudt, dan hebben we een kans voor het kampioenschap. En dat brengt echt een lach op mijn gezicht, want na twee jaar een moeilijke tijd te hebben gehad voelt het goed om terug te zijn op deze positie."

Lees ook: Rinus VeeKay racet in paarse bolide voor Alzheimer-initiatief

Lees ook: Max Verstappen teleurgesteld: als team willen we meer

Lees ook: Lando Norris: P4 voelt als pole position

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden