Lando Norris: P4 voelt als pole position

alonso sprint imola

McLaren-coureur Lando Norris kijkt zeer tevreden terug naar zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De jonge Brit zegt dat de vierde positie in sommige opzichten als een pole position aanvoelt. 

Norris zegt tegenover F1.com dat het een heel goed resultaat is: "Het is net een pole position, als je het vergelijkt met de weekenden in Bahrein en Saoedi-Arabië." De McLaren-coureur geeft wel toe dat ze nog een lange weg te gaan hebben als het gaat om de pace. "Het voelt als een beloning voor het team. De auto heeft veel vooruitgang geboekt en we werken als team heel hard en dat heeft ons nu voor de Mercedes auto's gezet, daarnaast lijkt deze baan ook beter te liggen dan het circuit in Jeddah." 

Blij en zelfverzekerd

De Brit zegt niet helemaal te kunnen achterhalen waardoor de vorm zo verbeterd is. "Wat de reden ook mag zijn, ik ben heel blij dat we weer wat meer vooraan zitten en een snellere auto hebben."

Norris is zelfverzekerd als hij vooruitkijkt naar de race op zondag en denkt dat er goede resultaten geboekt zullen worden. "Ik heb een rode auto (Ferrari red.) achter mij maar ik verwacht niet te veel daarmee te hoeven vechten. Het zal wel een gevecht worden met Mercedes en Alpine, zeker Alonso lijkt een tikkie sneller dan ons. Het wordt geen makkelijke race, maar we gaan de uitdaging aan", sluit hij af.

Lees ook: Helmut Marko hoopt op langer porpoising-probleem bij Ferrari

Lees ook: Toto Wolff lovend over Max Verstappen: Niet zijn laatste wereldtitel

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Australië

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden