Toto Wolff lovend over Max Verstappen: Niet zijn laatste wereldtitel

3639737

Toto Wolff heeft lovende woorden uitgesproken over Max Verstappen. De Nederlander wordt door de Mercedes-teambaas beschouwt als een waardig wereldkampioen. De Oostenrijker is ook van mening dat het zeker niet de laatste is voor de Nederlander. Hoewel er vorig seizoen controversiële momenten zijn voorgevallen ziet Wolff dat de Red Bull-coureur erg volwassen en intelligent is voor iemand van zijn leeftijd.

Tegenover De Telegraaf vertelt Wolff over de verstoorde relatie tussen hem en de Verstappens na het incident op Silverstone. "Het klopt dat er vorig jaar de nodige controversiële momenten zijn geweest. En iedereen heeft dan zijn eigen kijk op de zaak, zijn eigen perceptie. Vaak ligt de waarheid in het midden", aldus de Oostenrijker.

Respect

Hoewel beide partijen het dus niet altijd met elkaar eens zijn, is er vanuit Wolff wel sprake van respect. "Als je het mij persoonlijk vraagt, vind ik Max los van zijn kwaliteiten als coureur voor zijn leeftijd heel volwassen en intelligent. Ik heb enorm veel respect voor hem en ook voor zijn vader Jos. Dat zal nooit veranderen, los van de discussies die er zijn."

de race Grand Prix Abu Dhabi 2021

Verdiende wereldkampioen

Mercedes is jarenlang dominant geweest, daardoor maakte het de positie van de Nederlander alleen maar sterker volgens Wolff. "Het gevaar dat Max ooit voor Mercedes zou kiezen, maakte zijn positie alleen maar sterker, want Red Bull wilde hem natuurlijk graag behouden."

"Uiteindelijk is het volstrekt normaal dat de strijd vorig jaar zo intens was, dat hoort nu eenmaal bij racen. Als de situatie omgekeerd was, hadden wij de trofee ook geclaimd en waren we ook blij geweest. Max heeft het hele seizoen sterk gereden en is ook veel punten misgelopen. Hij is een verdiende wereldkampioen", zegt hij lovend over de Nederlander. 

'Niet zijn laatste wereldtitel'

Inmiddels heeft hij dan ook vrede met de titel voor Verstappen, van wie hij denkt dat het niet zijn laatste zal zijn. "Voor de laatste race in Abu Dhabi was mijn gedachte: ik accepteer elke uitkomst. Maar de manier waarop het kampioenschap werd beslist, verschilde compleet van mijn kijk op autosport. Ik heb er inmiddels vrede mee. Max is een briljante coureur en dit is niet zijn laatste wereldtitel geweest."

Lees ook: Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden