Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

alonso sprint imola

Sebastian Vettel is na VT1 bij de stewards geroepen omdat hij zelf op een scooter reed over de racebaan. De Duitser viel in VT1 uit met motorproblemen en bestuurde daarna zelf de scooter over het circuit van Albert Park terug naar de paddock. FIA merkte dit op en verwacht Vettel en Aston Martin bij de stewards voor een verhoor. Dat meldt Formula1.com. 

De FIA heeft nog geen verdere informatie vrijgegeven over de besproken zaken tijdens de meeting. Ze zouden het voornamelijk hebben gehad over het rijden op de racebaan, het half dragen van de helm en het rijden zonder handen.

Eerste weekend

Sebastian Vettel neemt voor het eerst dit seizoen deel aan een grand prix-weekend. De eerdere twee weekenden had de Duitser corona. Nico Hülkenberg verving de Duitser in de Aston Martin tijdens de seizoensopener en tweede race in Saoedi-Arabië, maar Vettel is dit weekend gewoon weer zelf van de partij. Zelf zei de viervoudig-wereldkampioen dat hij het racen enorm heeft gemist en blij is terug te zijn.

SV5 Australie VT1
Foto: Aston Martin F1 team

Vettel wist al drie keer de Australische grand prix te winnen, maar viel vrijdag in VT1 al uit door motorproblemen in zijn AMR22. Deze bolide ziet er tot op heden ook nog niet erg snel en betrouwbaar uit. Vettel zegt samen met zijn team te willen kijken naar de moeilijkheden en problemen waar het team tegenaan loopt met de auto. 

Weg naar boven

"Het is geen geheim dat we niet zijn waar we willen zijn met de prestaties. We gebruiken dit weekend weer om te leren en de auto te verbeteren, zodat we zo snel mogelijk onderin weg kunnen komen en de weg naar boven in kunnen slaan", sluit Vettel af.

Update

Vettel heeft voor deze actie een boete gekregen van 5.000 euro. Vettel kreeg de scooter aangereikt door een Marshall. Hij verwachtte dat de Marshall achterop zou stappen, maar toen dat niet gebeurde is Vettel er zelf over het circuit vandoor gegaan. Volgens de wedstrijdleiding had Vettel de gebruikelijke route binnendoor moeten nemen, in plaats van de route over het circuit. In artikel 26.7 van de reglementen staat dat er niemand de baan op mag binnen de eerste vijf minuten van de gevallen vlag. Vettel had geen speciale toestemming om dat wel te doen en daarom heeft hij deze boete gekregen. 

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc sluit als snelste man de dag af in VT2

Lees ook: Hero or Zero: VT1 en VT2 Grand Prix van Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden