Rinus VeeKay racet in paarse bolide voor Alzheimer-initiatief

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout, ook wel Rinus VeeKay genoemd, start de race over Long Beach in een andere kleurstelling dan gebruikelijk. De Nederlander zal in een paars met zeeblauwe auto over het stratencircuit rijden, anders dan zijn eerdere zwart-wit-rode kleurstelling. 

De verandering van kleurstelling brengt een mooi initiatief met zich mee. VeeKay wil namelijk op deze manier aandacht geven aan de behandelingen tegen de ziekte Alzheimer. Bedrijf Alzamend Neuro heeft een overeenkomst bereikt met Ed Carpenter Racing voor een samenwerking gedurende het seizoen 2021-2022. Vandaar ook de nieuwe paarse kleurstelling op de bolide.

Aandacht voor Alzheimer

De paars-blauwe kleurstelling zal eenmalig door Van Kalmthout worden gebruikt, om gedurende het seizoen door gedragen te worden door teambaas en tevens coureur Ed Carpenter. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rinus VeeKay (van Kalmthout) (@rinusveekay)

Mantelzorgers

Naast de andere kleurstelling zullen ook mantelzorgers die met Alzheimer te maken hebben gratis kaarten kunnen bemachtigen voor alle races waarin Ed Carpenter Racing met een paarse kleurstelling deelneemt. 

Rouleren

Dit weekend is VeeKay dus te bewonderen in de paars-blauwe bolide van Alzamend Neuro Chevrolet op Long Beach, waarna hij de race erna weer terug stapt in zijn vertrouwde auto. Twee weken hierna zal Rinus van Kalmthout ook nog rijden in een oranje kleurstelling op de Indianapolis Motor Speedway. Dit zal hij doen in de Building Tomorrow Chevrolet.

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

Lees ook: Max Verstappen teleurgesteld: als team willen we meer

Lees ook: Lando Norris: P4 voelt als pole position

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden