Mattia Binotto uitzinnig van vreugde na GP Australië

10-saturday-monza

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is na de overwinning van zijn pupil Charles Leclerc uitzinnig van vreugde. De combinatie van coureurs en team is volgens hem erg competitief. 

"We zijn erg blij met deze overwinning van Charles", begon Binotto met een grote glimlach tegenover SkySportsF1. Ferrari leidt zowel in het coureurs- als het constructeurskampioenschap. "Onze seizoensstart is erg goed, de combinatie van ons team en de coureurs is ijzersterk. We hebben bewezen competitief te zijn. We kwamen naar Australië om ons best te doen en alleen een perfecte race zou ons de overwinning opleveren. Dat het gelukt is onder de moeilijke omstandigheden hier, dat geeft ons een erg voldaan gevoel."

Moeilijkheden Sainz

Ondanks een vlekkeloos weekend voor Charles Leclerc viel Carlos Sainz voor de Scuderia uit de toon. Binotto had verzachtende woorden voor de Spanjaard. "Carlos heeft een moeilijk weekend gehad met een aantal ongelukkige omstandigheden. In de kwalificatie ging de rode vlag op een verkeerd moment uit, waardoor hij niet vanuit de eerste vier plekken mocht vertrekken. Bij de start had hij een probleem met zijn stuur en vertrok hij op harde banden. Al deze dingen wogen zwaar op zijn mentale gesteldheid, waardoor hij een fout maakte. Ik denk dat hij en Charles in Imola allebei vooraan kunnen staan."

Red Bull

Binotto sloot zijn verhaal af met een kleine steek richting Red Bull. De grootste concurrent van Ferrari heeft last van een moeilijke seizoensstart, met name op het gebied van betrouwbaarheid heeft de Oostenrijkse renstal een probleem. Binotto haalde de woorden van Ross Brawn aan. "Van Brawn heb ik altijd geleerd dat het essentieel is om de finish te halen om successen te halen. Dat is onze aanpak. Betrouwbaarheid is iets waar je aan moet werken, het is niet gegarandeerd dat het automatisch goed is. Daar zijn we ons erg van bewust."

Lees ook: Valtteri Bottas: Over het algemeen een sterke race

Lees ook: Fernando Alonso: Gegokt en verloren

Lees ook: Kevin Magnussen: Safety car heeft onze strategie verpest

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen