Fernando Alonso: Gegokt en verloren

Header liveblog 1 Bahrein

Het hele weekend zagen de prestaties van Fernando Alonso er veelbelovend uit. Hij was op weg naar pole position toen hij crashte in Q3 van de kwalificatie, waardoor hij op de tiende plek startte. In de race was hij uiteindelijk de laatste auto die over de finish kwam. 

Alonso eindigde de race in Melbourne als laatste. De bijzondere pitstopstrategie die het team aanhield, heeft niet uitgepakt zoals verwacht. Alonso ging van start op de harde band, om zo langer door de kunnen rijden. Met een relatief vroege safety car, heeft hij hier geen voordeel uit kunnen halen. Zijn race heeft hij later nog op twee verschillende sets gele banden uitgereden.

 "We hebben veel ongeluk gehad met de safety car in ronde 20-22. De safety car kwam en we hadden een goede comeback met P6, P7. De tweede safety car of virtual safety car gingen we naar binnen om banden te wisselen, maar toen was het nog te vroeg om de race uit te rijden op de gele band. We hebben gegokt, maar de eerste safety car heeft ons de race gekost", zo laat hij weten aan F1.com.

alonso in auto melbourne

Foto: Alpine Media Pool

Nul punten

De Spanjaard heeft op dit moment twee punten achter zijn naam staan, die zijn behaald in de eerste race van het seizoen. "Ik ben sprakeloos. We hebben het mega goed gedaan in Soedi-Arabië en hier weer. En we hebben nul punten in die twee races gehaald, dat is moeilijk uit te leggen." Na een onverwachte uitvalbeurt in Jeddah en deze nul punten finish in Melbourne kent Alonso beslist geen goede seizoensstart. Maar met pas drie gereden ronden is het seizoen nog lang genoeg om deze achterstand in te halen. "Er zijn nu drie ronden weg, super ongelukkig. Dus ik denk dat we de volgende twintig veel geluk gaan hebben", grapt Alonso als laatst. 

Lees ook: Charles Leclerc: Overwinning mogelijk door deze auto

Lees ook: George Russell: We hebben twee keer geluk gehad

Lees ook: Sergio Pérez: Goed resultaat maar we verloren Max

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden