Sergio Pérez: Goed resultaat maar we verloren Max

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Sergio Pérez heeft in de Grand Prix van Australië de tweede podiumplek behaald. De uitvalbeurt van teamgenoot Max Verstappen zorgde ervoor dat hij door kon schuiven naar P2 en alleen Charles Leclerc voor zich zag finishen.

De Red Bull Racing-coureur kende een zeer goede kwalificatie, waardoor hij als derde de race mocht starten. Tijdens de race was er nog een mooie strijd gaande met George Russell voor de derde plek op het podium. Vervolgens viel Verstappen uit door motorproblemen en schoof teamgenoot Pérez door naar P2.

Tevreden

Pérez keek met een tevreden gevoel terug op de race. "De start was lastig en toen haalde Lewis (Hamilton, red.) me in", vertelt de coureur direct na afloop van de race bij Mark Webber. "Hij had een hele goede bocht 1 en toen was het zaak om hem te pakken en daarna kwam de safety car."

Medeleven voor Verstappen

Tegelijkertijd voelde hij mee met Verstappen. "Het is een goed resultaat, maar we verloren Max. Het zou leuk geweest zijn om een dubbel podium voor het team te hebben, maar we hebben pech in de eerste drie races", aldus Pérez, die ervan genoot om met Hamilton te strijden. "Met Lewis is het altijd erg vermakelijk. Hij is een harde racer, maar erg fair."

Lees ook: Rinus VeeKay racet in paarse bolide voor Alzheimer-initiatief

Lees ook: Max Verstappen teleurgesteld: als team willen we meer

Lees ook: Lando Norris: P4 voelt als pole position

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden