George Russell: We hebben twee keer geluk gehad

Header liveblog 1 Bahrein

George Russell kwam tijdens de Grand Prix van Australië als derde over de finish. Hij haalt daarmee zijn eerste podium binnen voor Mercedes. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton heeft hij met een vierde plaats maar net achter zich weten te houden.

Mede dankzij de safety car die werd veroorzaakt door Sebastian Vettel heeft Russell deze podiumplek weten te bemachtigen. Hij was nog niet naar binnen geweest voor nieuwe banden, wat hem op dat moment een snelle pitstop opleverde. "Je bent hier om te winnen en je moet profiteren van de tegenslagen van anderen. We hebben vandaag wel twee keer geluk gehad", zo vertelt hij direct na de race tegenover Mark Webber. Hij doelt natuurlijk ook op de uitvalbeurt van Max Verstappen, waardoor Russell opschoof van de vierde naar de derde plaats. 

"We gaan niet opgeven. We blijven vechten en dit weekend hadden we een lange weg te gaan, maar hier staan we dan op het podium", vervolgt Russell. Volgens hem zijn deze resultaten cruciaal in deze fase, waar Mercedes nog niet om de winst kan strijden. De Brit is ervan overtuigd dat zij na een aantal races aan de top zullen zitten. 

Werk van het hele team

Russell besteedt ook aandacht aan het werk dat in de fabriek van het team wordt verricht: "Er wordt veel gedaan in de fabriek, om nu op het podium te staan is dan ook speciaal." Maar ondanks dit podium rekent de Brit zich nog niet rijk voor de rest van het seizoen. Het zal tijd kosten voor de mannen in de fabriek de problemen hebben opgelost, maar hij sluit af met: "Als iemand het kan, is het wel Mercedes." 

Lees ook: Sergio Pérez: Goed resultaat maar we verloren Max

Lees ook: Grand Prix van Australië: Leclerc domineert en wint, Verstappen valt opnieuw uit

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden