Max Verstappen: Kampioenschap wordt een grote opgave

alonso sprint imola

Voor Max Verstappen was de Grand Prix van Australië zeer teleurstellend. Gedurende de race reed hij lang tweede plaats achter Charles Leclerc. Echter, moest hij in ronde 40 afhaken met motorische problemen en was er sprake van een kleine brand onderin zijn bolide. Na afloop sprak hij met F1.com.

Op de opmerking dat het een veelbelovende race leek voor de regerend wereldkampioen zegt Verstappen lachend: "Om eerlijk te zijn, de race heeft mij helemaal niks belooft, het was een vreselijke race."

Hij vervolgt: "We hadden geen pace, ik kon ook niet goed pushen want mijn banden gingen eraan. We moeten achterhalen waardoor dat kwam want ik probeerde Charles (Leclerc red.) bij te houden maar dat bleek onmogelijk met de bandenslijtage." 

'Je moet wel finishen'

Verstappen zegt dat hij in zijn tweede stint zijn pace aan het managen was ten opzichte van de jongens achter hem. "Het leek heel makkelijk voor mij om P2 te halen maar dan moet je wel finishen, zelfs op een slechte dag, dat gebeurt niet en dat is heel frustrerend." 

Grote opgave

De Red Bull Racing-coureur is nu bij twee van de drie races niet gefinisht, hij geeft aan: "We staan nu zo laag in het kampioenschap, we moeten nu elke race sneller zijn, iets dat wij niet zijn, en de auto lijkt nog niet veelbelovend. "Het wordt een grote opgave", sluit Verstappen af.

Lees ook: Grand Prix van Australië: Leclerc domineert en wint, Verstappen valt opnieuw uit

Lees ook: Sergio Pérez: Goed resultaat maar we verloren Max

Lees ook: George Russell: We hebben twee keer geluk gehad

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden