Toto Wolff: Michael Masi werd gevaar voor de sport

11 apr 2022 door Coert Gillissen
alonso sprint imola

Toto Wolff zegt dat Michael Masi een "gevaar" voor de Formule 1 werd omdat hij niet naar kritiek wilde luisteren. In een interview haalt de Oostenrijker hard uit naar de weggestuurde raceleider.

In een gesprek met Press Association tijdens de Australische Grand Prix, vertelt de Mercedes-teambaas over zijn mening over de voormalig-raceleider. "De woensdag voor de finale in Abu Dhabi had ik lunch met hem. Tijdens die lunch vertelde ik hem dat hij kritiek moest accepteren en van daaruit zichzelf kon ontwikkelen. Lewis doet het iedere dag, maar jij bent iemand die het altijd beter weet.", aldus Wolff. "Ik wilde hem niet beïnvloeden, maar mijn feedback geven zodat hij andermans meningen niet als fout zou wegzetten." 

'Coureurs ervaarden ongemak'

Niet alleen Wolff was ontevreden over het functioneren van Masi. Volgens hem waren zowel coureurs als organisatoren niet blij met hoe Masi met hen omging. "Sommige coureurs zeiden dat het bijna disrespectvol was hoe Masi de coureursbriefing uitvoerde. Er is zelfs een organisator in het Midden-Oosten die blij is dat hij nu weg is, omdat Masi hem zo slecht behandelde." Na de controversiële overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi werd Masi een "gevaar" voor de F1, zegt Wolff. "Iedereen bleef praten over Abu Dhabi en de raceleider. De raceleider moet niet iemand zijn waar mensen over praten. Hij of zij moet de regels uitvoeren en ervoor zorgen dat de race volgens die regels plaatsvindt. 

Toto Wolff praat met de media Grand Prix Abu Dhabi 2021
Foto: Mercedes AMG F1

Wolff tevreden over nieuwe raceleider

Tegelijkertijd zegt Wolff tevreden te zijn over de nieuwe raceleider, Niels Wittich. De raceleider uit de DTM deelt de functie met WEC-raceleider Eduardo Freitas. "De eerste races waren respectvol, solide en simpelweg foutloos," zegt Wolff. 

Lees ook: Max Verstappen ontevreden over trage Aston Martin Safety Car

Lees ook: Helmut Marko: "Kan even duren voordat het beter gaat"

Lees ook: Olav Mol over de Grand Prix van Australië

11 apr 2022 door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen