Lewis Hamilton wil veranderingen aan auto zien

door Anouk Ros
3639737

Lewis Hamilton is gebrand op veranderingen aan de W13. Het team heeft dit seizoen dan wel twee keer het podium behaald, maar dat kwam vooral door problemen bij andere teams. En dat wil Hamilton nu anders zien. Volgens hem is er geen tijd om over twee of drie races te wachten op nieuwe updates. 

De Brit wil deze week om de tafel met het management van zijn team. Volgens hem kan Mercedes niet langer uitgaan van tegenslagen bij de concurrentie, om zo op een hogere positie te eindigen. Hij wil daarom zo snel mogelijk updates zien aan de auto. 

Werk aan de winkel

"Er ligt veel werk, dus we gaan veel gesprekken voeren. Ik heb veel Zoom-gesprekken met sponsoren en onze bazen. Ik probeer alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. We moeten namelijk het een en ander verbeteren en daar hebben we alle hulp bij nodig. We moeten hongerig blijven en ervoor zorgen dat we elk moment optimaal benutten", zo laat hij weten volgens Motorsport.com.

Het team lijkt de eerste paar races vooral te kampen met porpoising. Hamilton is ervan overtuigd dat zijn auto een hoop snelheid misloopt door dit gestuiter. Hij laat er daarom ook geen gras over groeien en voert de druk in de fabriek op: "Ik zit de mensen in de windtunnel echt op de huid, net als de mensen van de aerodynamica. Ik kijk naar elk gebied."

lewis hamilton vierkantje

Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Concurrentie 

Ondanks de onverwacht slechte seizoensstart van het team, staat het wel tweede in het constructeurskampioenschap. Met 65 punten staat Mercedes tien punten voor op Red Bull, het team dat ondertussen drie maal een uitvalbeurt heeft gehad. Ferrari steekt met kop en schouders boven dit rijtje uit; zij staan met 104 punten op de eerste plaats. Als het aan Hamilton ligt, kent de auto tijdens het raceweekend in Imola dus al was aanpassingen, wat de prestaties van het team zou moeten verbeteren. 

Lees ook: Villa Nikita Mazepin in beslag genomen

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is machteloos

Lees ook: FIA doet onderzoek naar Hitler-saluut Russische karter

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen