Geruchten Monaco ontkent: Ik garandeer dat de GP doorgaat

door Frederique van Grinsven
10-saturday-monza

Er is meer duidelijkheid over de toekomst van de Grand Prix van Monaco als deel van de Formule 1. Michel Boeri, president van Automobile Club Monaco, heeft een einde gemaakt aan de geruchten dat er na dit jaar niet meer zou worden geracet in Monaco. "Ik kan garanderen dat de GP ook na 2022 doorgaat."

De vraag of het Vorstendom deel moet blijven van de F1-kalender is al jaren onderwerp van gesprek. En met het groeiende aantal Grands Prix, zoals de recente toevoeging van races in Qatar, Miami en Las Vegas, lopen historische circuits zoals Monaco en Spa-Francorchamps gevaar.

Aflopend contract

Daarbovenop lopen de contracten van ondere andere Monaco, België en Frankrijk dit jaar af. Formule 1-ceo Stefano Domenicali gooide onlangs olie op het vuur door te melden dat "een deel van de circuits met een aflopend contract geen deel meer gaat uitmaken van de kalender" en dat er een mogelijkheid is om circuits te laten rouleren met elkaar.

Niks van waar

Dinsdagavond tijdens een vergadering van de Automobile Club Monaco antwoordde Boeri duidelijk op de geruchten in de media, zo weet La Gazette de Monaco. "Ik wil verwijzen naar wat ik in de pers heb gelezen over moeilijkheden om de Grand Prix te blijven organiseren. Dit is niet waar." 

Vervolgens liet Boeri weten dat gesprekken over Monaco volop gaande zijn. "We zijn altijd in gesprek met [Liberty Media] en moeten het nu concreet maken door een contract te tekenen. Ik weet niet of het contract 3 of 5 jaar zal duren, maar dat is een detail."

Lees ook: Pirelli verrast door bandenstrategie Albon: Hadden niet verwacht dat dit zou werken

Lees ook: Racelicentie van Russische coureur na vermoedelijke nazigroet ingetrokken

Lees ook: Max Verstappen komt met eigen raceteam

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden