Kevin Magnussen: Niet meer bang om F1 te verliezen

13 apr 2022 door Frederique van Grinsven
alonso sprint imola

Kevin Magnussen is een betere coureur geworden door zijn jaar weg uit de sport. "Ik dacht dat mijn geluk gelijk was aan F1, maar zo is het niet meer." zegt de Haas-coureur in de podcast Beyond The Grid. "Misschien maakt het verliezen van F1 het nu zelfs minder eng. Ik ben niet meer bang om het kwijt te raken."

Magnussen keerde vlak voor de start van 2022 na een jaar terug bij Haas vanwege het abrupte ontslag van Nikita Mazepin. "Ik was in Denemarken toen ik het nieuws zag, maar ik dacht er verder niks bij. Ik kreeg zelfs berichtjes van mensen uit de paddock met 'kom je terug?'", zo laat de Deen weten.

"Een paar dagen later belde Günther en ik zei gelijk ja, ook al had ik nog andere contracten lopen. Al die gevoelens van mijn jeugddroom om Formule 1 te rijden kwamen gelijk terug."

steiner-magnussen-jeddah-5e460728

Haas sterk in 2022

Het team van Haas kent, zeker in tegenstelling tot voorgaande jaren, een sterk start van het seizoen. Zowel in Bahrein als in Saoedi-Arabië eindigt Magnussen in de punten.

Voor de 29-jarige coureur was de performance van de Haas dan ook in lijn der verwachting. "[Günther] zei niet dat de auto zo goed zou zijn, maar hij liet wel weten hoeveel moeite ze erin hadden gestoken en hoe ze doorontwikkeling van vorig jaar hadden laten schieten voor dit seizoen."

magnussen-auto-jeddah-5e510725
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Samenwerking met Schumacher

Over zijn nieuwe teamgenoot Mick Schumacher is Magnussen te spreken. "Hij is heel nuchter en beleefd, hij gaat met iedereen goed om, hij stelt veel vragen."

De Deen voelt voor het eerst ook geen stress over eventuele concurrentie met zijn teamgenoot. "Dat heb je meestal niet tussen coureurs. Soms staat trots of ego ertussen, en worden er geen vragen gesteld. Misschien is dat angst om zwakte te laten zien, maar dat maakt Mick niet veel uit. Hij wil gewoon leren."

Lees ook: F1 aan Tafel: Crash niet helemaal Stroll’s schuld

Lees ook: Geruchten Monaco ontkent: ik garandeer dat de GP doorgaat

Lees ook: Pirelli verrast door bandenstrategie Albon: Hadden niet verwacht dat dit zou werken

13 apr 2022 door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen