Schades in Melbourne mogelijk probleem voor ontwikkeling bij Aston Martin

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Aston Martin kan dit seizoen in de problemen komen bij het door ontwikkelen van hun auto. In Melbourne waren de Aston Martin-coureurs goed voor meerdere crashes. Met de huidige budgetcap drukken de beschadigde onderdelen nu zwaar op de begroting.

Aston Martin kende een moeilijk weekend in Melbourne. Sebastian Vettel kampte met een motorprobleem in VT1. Ook crashte de Duitser in VT3 en in de race. Teamgenoot Lance Stroll had door de crash met Latifi tijdens de kwalificatie ook schade aan zijn bolide. Het Britse team is hierdoor nagenoeg door de voorraad aan reserveonderdelen heen en zal de komende weken alle zeilen moeten bijzetten om de beschadigde onderdelen te vervangen en ook genoeg reservemateriaal mee te nemen naar de race in Imola. Op Twitter prijst het team wel nog even de pitcrew voor het uitzonderlijke werk dat ze in Australië hebben geleverd.

 

Door ontwikkelen wordt lastig

Teambaas Mike Krack had verwacht in Australië juist beter voor de dag te komen. “Aan het einde van de race hoopten we nog op punten voor Stroll, maar dat is helaas niet gelukt.” Krack maakt zich zorgen over het verdere verloop van het seizoen. ”Wanneer er zoveel onderdelen kapot gaan, gaat alle aandacht en financiën uit naar het maken van reservemateriaal. Dit gaat het door ontwikkelen van de auto zeker in de weg zitten.” Wel verwacht de Luxemburger dat zijn team voor Imola nog enkele updates kan doorvoeren. Aston Martin is momenteel het enige team dat nog geen enkel punt wist te scoren dit seizoen en staat dan ook laatste in het constructeurskampioenschap.

Lees ook: Slechte kwalificatie gaf vertekend beeld van racepace Alfa Romeo

Lees ook: Olav Mol legt P10 van Alexander Albon uit

Lees ook: Laurent Rossi omschrijft intensieve rol van Piastri bij team

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden