Motorkoeling Mercedes op limiet door hoge temperaturen

alonso sprint imola

De koeling van de motor van Mercedes zat in Australië op de limiet. Dit leek vooral bij de auto van coureur Lewis Hamilton het geval. Het rijden op de limiet had met name te maken met de hogere temperaturen dan voorspeld. Mede hierdoor heeft hij niet mee kunnen vechten voor een podiumplaats. 

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië werd al voorspeld dat de weersomstandigheden een grotere rol zouden spelen in Melbourne dan voorheen. Dit had vooral te maken met de periode waarin de race plaatsvond. Andere jaren werd de race in Australië eerder in het jaar gehouden, maar nu brak daar de herfst al aan. Dat zou het voorspellen van de weersomstandigheden voor de race een stuk moeilijker maken, door het wisselvallige weer.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Voor Hamilton heeft het weer in Melbourne een nadelig effect gehad. Door de regels van parc fermé, mag er na de kwalificatie niets meer aan de auto gedaan worden en dus moeten de afstellingen van de auto daarvoor al gedaan zijn. Tijdens de race bleek de temperatuur één of twee graden hoger dan verwacht, wat het koelen van de motor naar de limiet heeft gebracht. 

Boordradio Hamilton

Een opmerkelijke boordradio hoorden we aan het eind van de race van Hamilton: "Jullie hebben mij in een heel moeilijke positie gebracht." Een groot deel van de luisteraars hiervan dacht dat dit te maken had met de vierde positie op de baan, nadat teamgenoot George Russel tijdens de safety car voor Hamilton op de baan wist te komen. Maar met de uitleg naderhand blijkt dat dus niet zo te zijn, zo geeft Hamilton ook zelf aan: "Ik kon niet meevechten voor de derde plek, omdat mijn motor oververhit raakte." Dat laat hij weten aan F1.com. De hoofdstrateeg van het team, James Vowles, kan dit ook bevestigen: "Dat ging volledig over motorkoeling en de power unit koel houden gedurende de race. Zoals je je kan voorstellen, pushen we alles tot de limiet. Dat geldt ook voor de koeling van de motor, wat je doet door aan de achterkant van de auto het bodywork dicht te maken of het ontwerp van de lamellen aan te passen."

Lees ook: Coulthard krijgt Schumacher-flashbacks door Leclerc

Lees ook: Jost Capito: Zo vroeg punten pakken enorme opluchting

Lees ook: Schades in Melbourne mogelijk probleem voor ontwikkeling bij Aston Martin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen