Endurance debuut Bent Viscaal beloont met kans in World Endurance Championship

Header liveblog 1 Bahrein

Bent Viscaal is door het Slowaakse team ARC Bratislava beloond voor zijn prestaties en harde werken. Hiermee heeft de Nederlander een deal weten te sluiten met het team om deel te nemen in het World Endurance Championship. Hij zal zijn debuut gaan maken in de 6 uur van Spa-Francorchamps.

Het is men niet ontgaan dat het debuut van Bent Viscaal in het enduranceracen van een hoog niveau was. Samen met teamgenote Sophia Floersch, snelde de Tukker naar een knappe tweede plaats tijdens het Europese Kampioenschap enduranceracen. met maar twee testdagen achter de rug, is dit een prestatie om voor in je handen te klappen.

Derde coureur

Deze uitslag heeft voor Viscaal een mooie deur geopend. Team ARC Bratislava heeft haar hengel uitgeworpen en beetgepakt met het Nederlandse talent. Vanaf heden zal Bent Viscaal derde coureur zijn voor het team, waar ook landgenoot Tijmen van der Helm onder contract staat. 

Benrt Viscaal endurance
Foto: Bent Viscaal PR

"Mijn debuut was onvergetelijk", zegt Viscaal over zijn eerste meters in het enduranceracen. "Na het resultaat van afgelopen race wil ik alleen maar meer. En dat ARC Bratislava mij die kans dan ook biedt, is mooi. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor."

"Het wereldkampioenschap begint voor mij haast in de achtertuin", gaat Viscaal verder. Spa-Francorchamps is immers om de hoek. Ik ben erg benieuwd hoe het is om met een LMP2-monster door Eau Rouge te jagen." Bent Viscaal kijkt ook al met een schuin oog naar de 24 uur van Le Mans, waar zijn droom voor het team van ARC Bratislava wel eens werkelijkheid kan gaan worden.

Drukke agenda

Naast het WEC-kampioenschap zal Viscaal ook actief blijven in de ELMS-klasse. Dit betekent dat hij de komende tijd niet stil hoeft te zitten. Na de 6 uur van Spa-Francorchamps kan hij bijna gelijk door met de 4-uursrace op Imola. De 24 uur van Le Mans staat op de planning in Juni.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Oorzaak exploderende remschijven Albon bekend

Lees ook: Mercedes voor het eerst sinds 2012 niet in Q3

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden