Mercedes voor het eerst sinds 2012 niet in Q3

10-saturday-monza

Tijdens de kwalificatie in Imola werden beide Mercedessen uitgeschakeld in Q2. Zo'n slechte kwalificatie heeft het team in geen tijden gekend. Na jarenlang oppermachtig in de koningsklasse van de autosport te domineren, lijkt de regenval in Imola de boosdoener van deze, voor het team teleurstellende, kwalificatie. 

Japan 2012 is de laatste keer dat twee Mercedes-auto's het niet tot Q3 wisten te schoppen. Maar met een elfde en dertiende plek tijdens de kwalificatie in Emilia-Romagna lijkt het team de top maar moeilijk bij te kunnen houden. Wel hebben de rode vlaggen en het slechte weer in Italië meegespeeld in deze uitslag. Eerder zag de vrije training er voor de coureurs met een tiende en achttiende plek ook al niet best uit. De coureurs gaven aan geen grip te hebben op de baan. 

Schade door porpoising

In de vrije training van vrijdag werd er door George Russell schade gereden aan de auto. Dit zou gebeurd zijn dankzij het fenomeen porpoising, een probleem waar het team nog steeds geen oplossing voor heeft gevonden. Er moet door de coureurs dus een andere rijstijl aangenomen worden, om de vloer van de auto niet te beschadigen. Toto wolff zegt hierover hetvolgende tegenover Sky Sports: "Hierdoor kunnen we niet normaal rijden hier en moeten we liften op de rechte stukken."

Sprintrace biedt kansen

Dit weekend hebben de Mercedes-coureurs wel meer kans om de achterstand op de baan in te lopen, omdat er op zaterdag een sprintrace gereden zal worden. Op de zaterdag wordt er 100 kilometer afgelegd. Op zondag vindt de reguliere race plaats, waarin 63 ronden gereden zullen worden. 

Lees ook: Hero or Zero: VT1 en kwalificatie Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Nieuwe vloer Red Bull afgekeken bij Aston Martin

Lees ook: Lando Norris blij met P3: Een grote verrassing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden