Nieuwe vloer Red Bull afgekeken bij Aston Martin

10-saturday-monza

Red Bull Racing heeft naar het raceweekend in Imola een nieuwe vloer meegenomen. Er zou een extra onderdeel aan de voorkant zijn gemonteerd, die is afgekeken bij de auto van Aston Martin. Ook rijdt Max Verstappen met een aantal nieuwe onderdelen in de versnellingsbak. 

Het team staat wel onderaan in het constructeurkampioenschap, maar de onderdelen die zij produceren zien er goed uit. Zo merkte topteams Red Bull en Ferrari ook op. Nog voor het eerste raceweekend, heeft Ferrari een specifiek onderdeel van de vloer overgenomen van Aston Martin. Het gaat om een extra vleugeltje aan de voorkant van de vloer. Nu Red Bull hetzelfde heeft gedaan, rijden alle drie de teams met deze aanpassing aan de vloer. Dit heeft te maken met de luchtstroom aan de onderkant van de auto. Dit onderdeel zou zorgen voor meer downforce

pitstraat imola red bull

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Versnellingsbak

Naast deze aanpassing voor beide coureurs, is er aan de auto van Verstappen nog meer gesleuteld. Hij rijdt dit weekend met nieuwe onderdelen in zijn versnellingsbak. Voor deze wissel krijgt Verstappen geen straf. Van deze onderdelen mogen er dit seizoen namelijk vier stuks gebruikt worden. Dezelfde onderdelen zijn in de auto van Ferrari-coureur Carlos Sainz gewisseld, die hier ook geen straf voor zal krijgen. 

Als laatst zou het probleem van de remkoeling met een update ook verholpen moeten zijn. Met een aanpassing van de luchtstroom bij de koeling van de achterremmen, zouden deze minder snel oververhit raken dan voorheen. 

Lees ook: Christian Horner enthousiast: Max deed het super

Lees ook: Charles Leclerc over P2: Het was erg tricky

Lees ook: Max Verstappen blij met pole position na hectische kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen