Christian Horner enthousiast: Max deed het super

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Max Verstappen heeft op vrijdag pole position weten te bemachtigen. De Nederlander was in een hectische Q3 sneller dan WK-leider Charles Leclerc en staat daardoor in de sprintrace op P1. Christian Horner was na de kwalificatie trots op zijn coureur.

De regerend wereldkampioen heeft een lastige seizoenopening achter de rug. Waar hij in Saoedi-Arabië als winnaar uit de bus kwam, lukte het in Bahrein en Australië buiten zijn schuld om niet te finishen door autopech. In Imola de schone taak voor Red Bull Racing om het voor Verstappen goed te maken.

Net als de rest van het veld kreeg ook Verstappen te maken met lastige weersomstandigheden. Door veel regen op de baan had hij het lastig om zijn bolide op het asfalt te houden. In Q3 kreeg hij het desondanks voor elkaar om een uitstekende tijd neer te zetten die Leclerc niet meer goed wist te maken.

Ongewone kwalificatie

"Max deed het super", zegt Horner na afloop in gesprek met Sky Sports. "Het was een ongewone kwalificatie. De enige ronde die telde, was gelukkig de ronde die we op de bank aflegden. Aan het einde leek het circuit snel te gaan. Te veel regen voor iedereen om te reageren en weer een rode vlag. Zonde voor Checo."

Lees ook: Verstappen pakt pole position voor sprint in Imola

Lees ook: Ferrari deelt klap uit aan coureurs tijdens regenachtige VT1 op Imola

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden