Ferrari deelt klap uit aan concurrentie tijdens regenachtige VT1 op Imola

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

VT1 van de Grand Prix van Emilia-Romagna eindigt met een ruime marge in het voordeel van Ferrari. Red Bull komt te kort, met Verstappen op P3. Beide Haas-coureurs plaatsen zich erg goed op P4 en P5, terwijl Mercedes en McLaren wederom teleurstellen. Later vandaag VT2, live mee te lezen in de liveblog op grandprixradio.nl.

- liveblog gesloten -

14:30

Einde VT1. Ferrari is ruim de snelste auto, gevolgd door de Red Bull van Verstappen. Haas zit verrassend goed bij de top van het veld met een P4 en P5. Hetzelfde geldt voor Alonso en Vettel.

 

Een mindere dag wederom voor Mercedes en McLaren, die zich niet konden laten gelden in de regen.

14:23

Nog zeven minuten te gaan. Ferrari lijkt onverslaanbaar op de inter-band. Verstappen was bezig met een snelle ronde, maar werd opgehouden door een onoplettende Nikolas Latifi. Ruim twee seconden zitten tussen Verstappen en beide Ferrari's, die overduidelijk de temperaturen hebben gevonden in de banden.

Lewis Hamilton hangt nog steeds onderaan. P17 is zijn huidige positie. Hij rijdt zijn eerste ronden op de inters.

14:15

De inters lijken de juiste keuze op het moment. Charles Leclerc pusht zijn Ferrari tot het uiterste, maar is al drie keer gespind. Geen verdere gevolgen voor hem.

De baan droogt op en de paarse tijden worden gereden. Opvallend is de snelle Sebastian Vettel in de Aston Martin, die constant zijn plek zoekt in de top vijf. Ferrari topt de tijdenlijst, zo'n anderhalve seconden voor op Verstappen in de Red Bull.

Volg VT1/VT2/VT3/de kwalificatie/de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

14:08

Tegenvallende resultaten tot dusver voor Lewis Hamilton in P18, Esteban Ocon in P17 en George Russell in P14.

 

Voorin het veld verandert momenteel het een en ander doordat coureurs de inters hebben gemonteerd onder de auto. Zo is Lando Norris naar P2 gesneld.

14:00

De wets lijken nog steeds de juiste band te zijn. Iedereen zet de tijden neer op deze blauwe band. Het regent nog licht. Teams vinden langzamerhand de juiste afstelling en grip om snellere tijden te rijden.

13:55

Beide Ferrari's hebben de snelheid weten te vinden en zetten de Red Bull van Verstappen op vijf tienden. Pérez staat momenteel P1. Beide Alpha Tauri's komen bovenin goed mee.

Max Imola
Foto: Red Bull Content Pool

13:48

De eerste tijden zijn neergezet en de coureurs weten de grip steeds meer te vinden. Momenteel topt Max Verstappen de tijdenlijst gevolgd door Carlos Sainz op drie tienden.

13:38

De eerste mannen zijn op de baan. Het regent nog licht boven het circuit. Het lijkt glad en de baan heeft hier en daar nog plassen water liggen. De coureurs verkennen.

13:30

De bolides mogen los. Het licht staat op groen en VT1 is van start.

 

 

13:20

Welkom bij het liveblog. Volg deze liveblog om up-to-date te blijven van alles wat plaatsvindt tijdens VT1 in Imola. Om 13:30 zullen de bolides het groene licht krijgen om de baan te betreden.

Volg VT1/VT2/VT3/de kwalificatie/de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Race gemist: F1-commentaar Olav Mol terug te luisteren

Lees ook: UPDATE: Alles over de nieuwe Grand Prix Radio-app, met sliderfunctie

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden