Charles Leclerc over P2: Het was erg tricky

alonso sprint imola

De weersomstandigheden rondom het circuit van Imola zorgde voor een spannende en uitdagende kwalificatie. De coureurs waren enorm aan het struggelen waardoor er meerdere rode vlaggen waren. Uiteindelijk heeft Charles Leclerc zich als tweede gekwalificeerd.

Het team van Ferrari zal gemengde gevoelens hebben over het resultaat van de kwalificatie in Imola, waar de thuisbasis van het team zich bevindt. Carlos Sainz viel door een fout uit in Q2 en Leclerc wist de tweede snelste tijd neer te zetten. Leclerc gaat de sprintkwalificatie dus als tweede van start, achter Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Hiermee heeft de Monegask een goede uitgangspositie weten te bemachtigen voor de sprint op het circuit in Imola.

In de slotfase van Q3 deden Verstappen en Leclerc beide nog een poging om hun tijd te verbeteren. Het leek onwaarschijnlijk aangezien de baantemperatuur door de rode vlag gedaald was, maar de coureurs konden hun ronde niet eens afmaken doordat Lando Norris een rode vlag veroorzaakte. Dit gebeurde in de laatste minuut en daardoor werd Q3 niet meer vervolgd. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)


'Starten vanaf P2 is géén ramp'

"Het was erg tricky", stelde Leclerc direct na afloop van de race. "Het was erg lastig op de slicks, vooral omdat er veel natte plekken waren op het circuit." Gedurende de kwalificatie lag de Monegask op koers voor pole position, maar in Q3 kreeg Leclerc het niet voor elkaar om de snelste rondetijd neer te zetten. "Dat is erg frustrerend, dat het net niet goed genoeg gaat op het moment waar het om draait. Uiteindelijk kan ik er alleen maar van leren en starten vanaf P2 is ook géén ramp", veronderstelde Leclerc. "Alle mogelijkheden liggen nog open en we zullen alles geven."

 

Lees ook: Verstappen pakt pole position voor sprint in Imola

Lees ook: Ferrari deelt klap uit aan coureurs tijdens regenachtige VT1 op Imola

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden