Lando Norris blij met P3: Een grote verrassing

Header liveblog 1 Bahrein

Het was een veelbewogen kwalificatie voor de sprintkwalificatie op het circuit in Imola. Ondanks de natte baancondities kwam het team van McLaren goed voor de dag. Lando Norris kwalificeerde zich als derde en Daniel Ricciardo als zesde. Norris veroorzaakte zelf ook een rode vlag in de laatste minuut van Q3, waardoor de kwalificatie niet meer werd voortgezet. 

Volgens Norris was het een grote verrassing om in de top drie te eindigen tijdens de kwalificatie. Na afloop van de race vertelde de Brit dat de auto erg goed aanvoelde waardoor hij veel vertrouwen had in de auto. "Er had nog wel meer ingezeten, maar ik was te hard aan het pushen om temperatuur in de banden te krijgen tijdens mijn outlap. Het is zonde omdat ik misschien wel sneller had kunnen zijn dan Charles (Leclerc red.), maar dat is achteraf makkelijk gezegd natuurlijk", vertelde Norris. "We hebben een goede startpositie voor de kwalificatie."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

 

'Met droge baancondities hadden we hier niet gestaan'

Door de weersomstandigheden kwam er in iedere ronde van de kwalificatie wel een situatie voor waar een rode vlag van toepassing was. Toch wist Norris gebruik te maken van de baancondities en bemachtigde hij een derde kwalificatiepositie. Volgens de Brit hebben de baancondities er ook voor gezorgd dat ze een goed resultaat hebben behaald. "Als het helemaal droog was dan hadden we hier niet gestaan denk ik. We hebben alles eruit gehaald vandaag en we hebben onszelf in een goede positie gebracht om punten te scoren", aldus Norris. 

 

Lees ook: Charles Leclerc over P2: Het was erg tricky

Lees ook: Christian Horner enthousiast: Max deed het super

Lees ook: Max Verstappen blij met pole position na hectische kwalificatie  

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden