Oorzaak exploderende remschijven Albon bekend

door Gijs Leuvenink
3639737

De reden van de geëxplodeerde remschijven van de wagen van Alexander Albon is door Williams bekendgemaakt. Dave Robson, technische man van de Britse renstal, heeft verteld dat een verkeerde instelling de boosdoener was.

Robson vertelde aan F1.com dat een veranderde schakelpositie tijdens het wisselen van nat- naar droogweerbanden de boosdoener was. "Albon had last van een remprobleem veroorzaakt door een verkeerde schakelpositie in het overgaan naar droogweerbanden. Daardoor gingen de remschijven stuk," aldus Robson. 

Angst voor Albon

Alexander Albon zelf had wel een angstig momentje toen de remschijven het begaven. "Het was wel eng. Op deze plek de remmen verliezen is niet fijn, dan weet je dat er iets heel erg mis is," vertelde Albon. Bij de pakken neer zitten is er voor de Britse Thai niet bij. "Het is jammer dat het zo gelopen is, maar dit is iets wat er gebeuren kan."

Albon Australië 2022

Geen man overboord

Overigens is er voor Alexander Albon met de laatste startplek nog geen enorme reden tot paniek. Tijdens de vorige Grand Prix in Australië startte de 26-jarige coureur ook achteraan, om vervolgens met een bijzondere strategie het eerste punt voor Williams dit seizoen binnen te slepen. In een weekend met een sprintrace erbij is er dus nog veel mogelijk voor Albon.

Lees ook: Sebastian Vettel: Toekomst hangt af van progressie Aston Martin

Lees ook: Nieuw format pakt volgens coureurs niet uit zoals zou moeten

Lees ook: Mercedes voor het eerst sinds 2012 niet in Q3

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen