Nieuw format pakt volgens coureurs niet uit zoals zou moeten

door Anouk Ros
3639737

Meerdere coureurs hebben hun beklag gedaan over de nieuwe indeling van de raceweekenden. De kalender kent meer races dan ooit en de geschrapte 'persdag' lijkt toch nog aanwezig. Coureurs gaan daarom via hun vakbond in actie tegen de FIA. 

Door het recordaantal races dat de Formule 1-kalender dit seizoen kent, is er besloten het weekend in te korten, en dus de verplichtingen van de donderdag te verplaatsen naar de rest van het weekend. 

De donderdag stond vorige seizoenen in het teken van de trackwalk en een hoop persgerelateerde verplichtingen. Dit seizoen is die dag afgeschaft, omdat het seizoen met 23 raceweekenden al druk genoeg is. De persconferentie vanuit de Formule 1 vindt daarom voortaan plaats op de vrijdag. Nu blijkt dat andere interviews en dergelijke toch op de donderdag terechtkomen. Dit zorgt voor een hogere werkdruk bij de coureurs. 

jeddah race

Foto: Pirelli

Grand Prix Drivers' Association

De GPDA, vakbond van de Formule 1-coureurs, heeft daarom een brief gestuurd naar de FIA, waarin zij zich uitspreken hierover. Ook gaan de teams komend weekend in gesprek over het nieuwe format. Nu blijkt echter dat veel van deze verplichtingen op de donderdag georganiseerd worden door de teams zelf. De oplossing zou dan niet bij de FIA liggen, maar bij de organisatie van de eigen teams. 

Lees ook: Mercedes voor het eerst sinds 2012 niet in Q3

Lees ook: Hero or Zero: VT1 en kwalificatie Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Nieuwe vloer Red Bull afgekeken bij Aston Martin

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden