Sebastian Vettel: Toekomst hangt af van progressie Aston Martin

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel twijfelt openlijk over zijn toekomst in de Formule 1. De Duitser hangt zijn toekomst aan de progressie die Aston Martin dit jaar maakt, dat vertelde hij tijdens een persconferentie in Imola.

"Ik weet het nog niet, daar ga er ook geen geheim van maken. Het hangt voor mij er vanaf hoe het dit jaar gaat in de progressie. Wat daarna gebeurt zal de tijd leren," sprak Vettel. "We moeten ons nu focussen op de uitdaging die voor ons ligt. De berg moeten we beklimmen. Dat zal niet binnen één dag zijn, ook niet binnen een maand. We moeten een pad kiezen die bepalend is voor de komende drie of vier jaar. Dat vraagt nu onze aandacht."

Zware start

Voor Vettel is de keuze erg lastig. Aston Martin is vol aan het investeren in eigen faciliteiten. Toch lukt het bij de renstal niet. Als enige staat het team onder leiding van Mike Krack nog zonder punten. Vettel erkent dat het team gemotiveerd is en dat het teamgraag vooraan wil meevechten. "We hebben de motivatie en we willen vooraan meedoen, maar dat lukt niet. Daar wordt nu hard aan gewerkt."

Sebastian Vettel praat met de media tijdens testdagen Barcelona 2022

Motivatie

Vettel twijfelt niet aan zijn motivatie dit seizoen, ondanks de stroeve start. "Ik heb ongeveer vijftien jaar gevochten voor kampioenschappen, overwinningen, poles en podiumplekken. Dat smaakt naar meer uiteraard. Als dat dan niet meer lukt gaan veel jongens zoeken naar een andere motivatiebron, maar dat is nu voor mij nog niet het geval. Het team groeit en het ziet er veelbelovend uit." 

Fysiek in orde

Gevraagd naar zijn fysieke staat is de viervoudig wereldkampioen klip en klaar. "Ik ben nog goed genoeg om jaren mee te gaan. Ik ben nog niet echt oud. Winnen en vechten voor podiumplekken is het doel, waar we nu nog ver vandaan zitten. Er ligt nog voldoende werk voor ons."

Lees ook: Nieuw format pakt volgens coureurs niet uit zoals zou moeten

Lees ook: Mercedes voor het eerst sinds 2012 niet in Q3

Lees ook: Hero or Zero: VT1 en kwalificatie Grand Prix van Emilia-Romagna

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden