F1 aan Tafel: Schumacher beter dan Stroll en Latifi

Header liveblog 1 Bahrein

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, discussiëren de tafelgasten verder over het rijgedrag van Lance Stroll en Nicholas Latifi. Eerder zeiden teambaas Frans Verschuur en commentator Olav Mol dat Stroll niet helemaal de schuldige is geweest tijdens de kwalificatie crash tussen hem en Latifi. Toch vindt Verschuur niet dat de Aston Martin-coureur zijn beste jaar rijdt.

Mol vindt dat ze eerlijk moeten zijn en zegt dat zowel Stroll als Latifi de minste coureurs van het veld zijn. Daarbij vergelijkt hij de twee Canadezen met Haas-coureur Mick Schumacher die geen slecht raceweekend achter de rug heeft. Presentator Mattie Valk betwijfelt of de coureurs slechter zijn dan Schumacher. “Als je gewoon een ranglijst maakt met beste coureurs dan zit Schumacher erboven?” vraagt hij. “Ja vind ik wel”, aldus Verschuur.

Godcomplex 

Mol vindt dat Schumacher in vergelijking met Stroll meer potentie in zich heeft. Stroll heeft volgens hem inmiddels bewezen dat hij grillig is. Eerder zei Verschuur dat Stroll wel potentie laat zien, ook omdat hij een pole position haalde en meerdere keren op het podium verscheen. Toch vindt Mol dat niet genoeg en vindt hij dat de coureur iets te grillig is geworden.

Volgens de commentator voor Grand Prix Radio ligt dat aan Stroll’s concentratie. “Als je die jongen ziet en als je hem hoort praten dan staat hij gewoon niet op deze wereld”. Mediareporter Jack Plooij beaamt dat. Hij bekent dat hij geen makkelijke gesprekken kon hebben met Stroll: “Als je die jongen ziet bewegen in de paddock denkt hij dat hij god himself is.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Privé vliegtuig

De Aston Martin-coureur houdt de gemoederen wel bezig in de podcast. Volgens de tafelgasten komt Stroll’s houding van zijn vader af. Plooij vertelt een interessante anekdote over de Canadees die ooit met zijn zus in de paddock kibbelde over wie er met het privé vliegtuig vandoor mocht na het raceweekend. Hij weet niet wie er van de twee het vliegtuig uiteindelijk mocht hebben, maar hij weet wel dat hun ruzie nergens op sloeg. “Wat een armoede dat ze maar één zo’n ding hebben, hé”, lacht Verschuur uiteindelijk.

Lees ook: Haas wijst verzoek af om sponsorgeld Uralkali terug te betalen

Lees ook: Coulthard krijgt Schumacher-flashbacks door Leclerc

Lees ook: Jost Capito: Zo vroeg punten pakken enorme opluchting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden