Sergio Pérez: Drie uitvalbeurten zijn zeker zorgwekkend

door Jay Hartman
alonso sprint imola

De betrouwbaarheidsproblemen van Red Bull zijn zeker zorgwekkend vindt Sergio Pérez. Het team heeft al drie DNF's achter hun naam staan. Twee voor teamgenoot Max Verstappen en één voor de Mexicaan zelf. In alle gevallen was er een probleem met het brandstofsysteem.

Pérez viel in de laatste ronde van de Grand Prix van Bahrein uit, terwijl Verstappen een paar rondes daarvoor binnenkwam in de pits met het probleem. Verstappen finishte ook de Grand Prix van Australië niet, terwijl Pérez voor de punten kon zorgen op een tweede plaats. De uitvalbeurten zijn zeker zorgwekkend vindt de coureur. Vooral omdat het team hierdoor veel punten heeft verloren die later het verschil kunnen maken in het kampioenschap. 

Kritisch na GP Australië

Verstappen zei na de afloop van de Grand Prix van Australië dat de problemen onaanvaardbaar zijn. Hij bekende ook dat hij niet meer aan zijn kampioenschap denkt vanwege de aanhoudende problemen. Adviseur Helmut Marko vindt het commentaar van Verstappen te heftig. Hij snapt dat de coureur kritisch is en moet zijn, maar hij vindt ook dat de Nederlander te veel wil van zijn auto. 

Pérez zegt dat het hele Red Bull-team zowel in Milton Keynes als op locatie aan oplossingen werkt. Ook stond hij versteld van de snelheid van de Ferrari-auto's in Australië. Hij erkent dat de afstelling van de Red Bull-auto's gewoon verkeerd was en dus denkt hij dat ze daar de volgende keer beter naar moeten kijken. Hij vindt wel dat ze van het raceweekend kunnen leren, ook omdat het lijkt alsof de Red Bull harder gaat op de harde banden dan Ferrari. "Ik weet zeker dat we de zaken zullen omdraaien en hopelijk kunnen we opnieuw beginnen als we teruggaan naar Europa", aldus Pérez. 

Lees ook: Lewis Hamilton vereert om Braziliaans ereburger te zijn

Lees ook: FIA: Safety Car is voor de veiligheid niet om snel te gaan

Lees ook: F1 aan Tafel: Schumacher beter dan Stroll en Latifi

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden