Mattia Binotto: Er komen geweldige gevechten aan in de komende races

Mattia Binotto Barcelona testdagen 2022

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, voorziet dat de gevechten op de baan niet uit zullen blijven de komende weken. Volgens hem is het verschil tussen Ferrari en haar tegenstanders ''erg klein''.

Ferrari verrast vooralsnog vriend en vijand in 2022. Naast een goede race pace en snelheid in de kwalificatie, oogt het team rustig en gecontroleerd. De trotse teambaas Binotto blijft echter op zijn hoede. ''Ik geloof dat het verschil tussen ons en onze tegenstanders erg klein kan zijn, zoals we de afgelopen weken hebben gezien. Er komen geweldige gevechten aan in de komende races'', zegt hij tegenover F1.com.

Verrast

Al in het voorseizoen in Barcelona en Bahrein kwam Binotto erachter dat ze goud in handen hebben. ''Ik ben zeker verrast. Ik denk dat we hard gewerkt hebben en veel prioriteit hebben gelegd op 2022. Ik wist dat het team goed was en we hebben ons ook verbeterd door de jaren heen. Daardoor hoopte ik op een competitieve auto aan het begin van dit seizoen. Tijdens de wintertests wisten we zeker dat we een competitieve auto hadden, maar ik had niet verwacht dat het zo’n goede auto zou zijn aan het begin van het seizoen.''

Sleutelelement

Binotto meent dat met name de betrouwbaarheid van de Ferrari belangrijk is voor het succes van het team. ''Ik denk dat betrouwbaarheid onderdeel uit maakt van de prestaties. To finish first, you first have to finish, dus betrouwbaarheid is een sleutelelement. Als team leggen we hierop de prioriteit voor de race set-up. Het zal zeker een factor worden aan het einde van het seizoen. Alle elementen moeten goed zijn om een kampioenschap te winnen.'' Voor het weekend in Imola ziet de Ferrari-teambaas het niet zo rooskleurig in. ''Het wordt een moeilijk weekend voor ons om upgrades mee te brengen en uit te proberen op vrijdag. We moeten ons namelijk focussen op de kwalificatie set-up van die middag.'' Hiermee doelt Binotto op de kwalificatie voor de eerste Sprint van dit seizoen.

''Porpoising en stuiteren''

''Als we naar onszelf kijken, dan brengen we (niet veel upgrades red.) mee naar Imola, omdat het gewoon niet de juiste plek is. We hebben geprobeerd om het probleem dat we tot nu toe hebben -porpoising en het stuiteren- te verminderen omdat het onze prestaties heeft beïnvloed. Dat specifieke punt willen we aanpakken. De belangrijkste upgrades komen pas later in het seizoen'', zegt Binotto.

Lees ook: Helmut Marko hoopt op langer porpoising probleem bij Ferrari

Lees ook: Sergio Pérez: ''Drie uitvalbeurten zijn zeker zorgwekkend''

Lees ook: FIA: ''Safety car is voor de veiligheid niet om snel te gaan''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden