Weinig steun voor race in centrum Miami

AP-1PXZDWH392111_news

De geplande Formule 1-race in de straten van Miami kan rekenen op weinig steun. Vanuit het bedrijfsleven en omwonenden is er veel protest tegen het plan. De stemmingsprocedure in het stadhuis werd vorige maand ook opnieuw uitgesteld.

Liberty Media is al enige tijd bezig om een race in Miami te organiseren. Er lag een principeakkoord voor een Grand Prix in 2019, maar dat bleek niet haalbaar. Ook een stratenrace in 2020 lijkt een lastig verhaal te worden.

Een race in Miami is echter niet helemaal van de baan. Er wordt gekeken naar een andere locatie. De betrokken partijen onderzoeken de mogelijkheid om de race naar Miami Gardens bij het Hard Rock Stadium te verplaatsen.

Promoter Tom Garfinkel, vicevoorzitter van de Miami Dolphins en het Hard Rock Stadium, denkt dat dit wel een haalbare optie is. "Toen we het rapport ontvingen waarin stond wat er allemaal nodig is om elk jaar een stratencircuit te bouwen rond Biscayne Bouvelard, moesten we erkennen dat het doel niet haalbaar is. Bij het Hard Rock Stadium zijn bovendien voorzieningen die ervoor zorgen dat we iedereen op een geweldige manier kunnen ontvangen", zegt Garfinkel tegen de Miami Herald.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen